Top cele mai scumpe mâncăruri din lume

 Top cele mai scumpe mâncăruri din lume
0Shares

“Dragostea trece prin stomac”. Nu contează dacă zicala este adevărată sau nu, ci faptul că în lume există oameni care au o adevărată dragoste pentru mâncare. Şi nu ne referim la lăcomie, ci la mâncarea gustoasă, scrie SHOK.md cu referire la economica.

 

Ciuperci Matsutake (1.000 de dolari)

Aceasta este una dintre cele mai rare specii de ciuperci pe care le puteţi găsi şi creşte într-un număr limitat de locuri, în special în Japonia, Coreea, China, în anumite părţi din Finlanda, Suedia şi Statele Unite. Ciuperca este cea mai scumpă dintre ciuperci. Mirosul său condimentat este foarte apreciat, la fel ca raritatea ciupercii. Aceste ciuperci au un preţ de 1.000 de dolari.

Covrigul hotelului Westin (1.000 de dolari)

Covrigul a fost creat de bucătarul-şef al hotelului Westin, Frank Tujague. Covrigul este uns cu cremă de trufe albe, jeleu de trufe, şi peste toate acestea sunt presărate foiţe de aur. Preţul pentru acest covrig este de 1.000 de dolari.

Omleta cu homar Zillion Dollar (1.000 de dolari)

Aceasta este o altă creaţie-semnătură a unui restaurant. Hotelul Le Parker Meridian din New York face o omletă ieşită din comun în restaurantul cunoscut ca Normans. Omleta zace pe un pat din cleşti de homar, iar deasupra se răsfaţă un morman de caviar. De când a fost inventat, acest fel de mâncare a fost vândut doar de 12 ori. Costă 1.000 de dolari.

Friptura din antricot Wagyu (2.800 de dolari)

Vacile crescute pentru acest soi de carne sunt tratate cu cea mai mare grijă. Sunt hrănite cu iarbă de calitate superioară şi li se dă chiar bere. Vacile primesc masaj regulat, pentru ca proprietarul să se asigure că le rămâne o carne fragedă. Soiul de carne este foarte bogat în grăsimi şi costă până la 2.800 de dolari în New York.

Curry Samundari Khazana – Braseria Bombay, Londra (3.200 de dolari)

La petrecerea care a sărbătorit lansarea filmului „Slumdog Millionaire”, a fost servit acest fel de mâncare, la care s-a folosit o combinaţie din cele mai exclusiviste ingrediente. Pe platou erau melci cu trufe albe, ouă de prepeliţă, homar scoţian tapat cu aur, crabi din Davon, caviar Beluga şi, desigur, foiţă din aur. Puteţi să gustaţi din aceste delicatese pentru „doar” 3.200 de dolari.

Pizza Royale 007 (4.200 de dolari)

Domenico Crolla este un bucătar talentat, cunoscut mai ales pentru că face pizza cu portrete. Această pizza a sa conţine homari marinaţi în cognac franţuzesc, caviar marinat în şampanie şi foiţă din aur comestibil. Creaţia sa are ca temă franciza filmelor James Bond, deşi nu are acordul acesteia. Pizza costă 4.200 de dolari.

Pepene negru Densuke (6.000 de dolari)

Acesta este un tip rar de pepene care creşte doar în Japonia, pe insula Hokkaido. Este mai dulce decât pepenele obişnuit, şi este scump pentru că creşte doar în această parte de lume, şi chiar şi acolo recolta nu este foarte bogată. Peenele negru este deja scump, dar s-a vândut şi cu 6.100 de dolari.

 Pepenele Yubari (12.000 de dolari)

Aceasta este o altă specie rară de pepene, de această dată galben, foarte scumpă din acest motiv. Pentru că sunt foarte rari şi foarte valoroşi, de regulă sunt scoşi la licitaţie. Creşte în sere, în Japonia, unde elita şi bogaţii dau, uneori, fructul ca dar. Interiorul este mai degrabă portocaliu, şi, deşi se vinde, în medie, cu 12.000 de dolari, s-a vândut, la un moment dat, cu 22.872 de dolari.

Caviar Almas (25.000 de dolari)

Caviarul este, în sine, scump, însă imaginaţi-vă cam cât ajunge să coste un soi mult mai rar. Caviarul Almas vine din Iran, şi este produs de sturioni albinoşi mai bătrâni de 100 de ani. Singurul loc în care se vinde acest caviar scump este Caviar House & Pruner din Londra. Cutia în care se vinde este din aur, iar preţul este între 25.000 şi 35.000 de dolari.

Trufa italiană Alba (7.680 de dolari)

Trufa italiană Alba (albă, cum îi spune şi numele) este foarte dificil de cultivat şi, deci, foarte scumpă. Creşte în special în Italia şi este folosită pentru prepararea unor feluri de mâncare sau deserturi pentru oamenii cu dare de mână, însă din ea se face inclusiv unt sau făină. Cea mai mare culeasă vreodată s-a vândut cu 160.406 dolari (se vând în funcţie de greutate).

0Shares

Maria Palade

https://shok.md/