Top trei simptome ale Covid-19, pe care trebuie să le urmărești în noul val al pandemiei

 Top trei simptome ale Covid-19, pe care trebuie să le urmărești în noul val al pandemiei

În nou val al pandemiei, trei simptome de Covid-19 apar frecvent la pacienții infectați și trebuie urmărite cu atenție, au anunțat autorii unui studiu realizat în Marea Britanie. Datele publicate de aplicația britanică de sănătate publică ZOE arată că infecțiile cu virusul SARS-CoV-2 au atins un nivel record în Marea Britanie. S-au înregistrat 349.773 de cazuri noi de Covid-19 pe zi, scrie SHOK.md, cu referire la unica.ro.

Potrivit noului studiu britanic, cele trei simptome principale ale valului actual sunt durerea în gât, nasul înfundat și tusea uscată.

Și persoanele vaccinate trebuie să fie atente la semnele unei infecții, deoarece la moment, circulă mai multe subvariante ale Omicron, cum ar fi BA.2, BA.4 și BA.5.

Dacă aveți simptome asemănătoare răcelii în acest moment, este de aproape de două ori mai probabil să fie Covid-19 decât o răceală. Se pot infecta chiar și cei care au avut boala și sunt complet vaccinați. Vestea bună este că vedem deja o ușoară scădere a cazurilor, a transmis profesorul și omul de știință Tim Spector, cofondator științic la ZOE Health Study, potrivit mirror.co.uk.

Duminica Lilia

https://shok.md/