Travis Scott, dat în judecată după tragedia de la Astroworld, în care au murit zece oameni. Ce daune ar trebui să plătească artistul

 Travis Scott, dat în judecată după tragedia de la Astroworld, în care au murit zece oameni. Ce daune ar trebui să plătească artistul

Travis Scott a fost dat în judecată pentru tragedia fatală de la Astroworld, iar acum artistul trebuie să plătească o sum uriașă, scrie SHOK.md cu referire la profm.

Travis Scott, cântăreţ şi producător muzical nominalizat la premiile Grammy, a fost cap de afiş în prima zi  e evenimentului Astroworld, un festival de muzică lansat în 2018 de rapperul american. Cel puțin opt oameni au murit și zeci de oameni au fost răniți după ce mulțimea s-a călcat în picioare în seara de deschidere a evenimentului muzical.

Imaginile surprinse la NRG Park care circulă pe reţelele sociale arată zeci de persoane care se îndreaptă în grabă spre ieşire, izbind şi dărâmând detectoare de metale, înfruntându-se cu agenţii de securitate depăşiţi numeric, care nu reuşesc să stăpânească mulţimea.

În timpul concertului susţinut de Scott, vineri seară, rapper-ul canadian Drake i s-a alăturat pe scenă. Cei doi artiști au fost dați în judecată pentru 750 de milioane de dolari, procesul fiind intentat de 125 de persoane care fie au asistat la concert, fie sunt membri ai familiei celor 10 persoane care și-au pierdut viața în urma tragicelor evenimente.

În cadrul actelor depuse  la Tribunalul Districtual Harris County din Texas de către firma de avocatură Buzbee, aceștia susțin că participanții au suferit atât traume psihice, cât și fizice în urma busculadei și susțin că vina este a organizatorilor și a artiștilor Astroworld pentru „neglijența gravă fără sens”, potrivit Unilad.

Travis Scott a fost acuzat și de instigare la violență

Oamenii din spatele evenimentului sunt acuzați că nu au făcut „un efort nici măcar minim” pentru a menține participanții în siguranță și citează ca exemplu moartea lui Axel Acosta, în vârstă de 21 de ani. Acosta a fost descris ca fiind „zdrobit” de mulțimea „scăpată de sub control” și a intrat în stop cardiac înainte de a cădea la pământ și a fost „călcat în picioare” pe măsură ce haosul continua. Tânărul de 21 de ani a fost una dintre cele 10 persoane care au murit fie în orele din timpul sau după concert, fie în zilele următoare. Victimele au vârste cuprinse între nouă și 27 de ani.

De asemenea, în cadrul acestui proces,  Scott că a „încurajat violența și alte comportamente periculoase” înainte de a urca pe scenă de la Astroworld, procesul bazându-se pe exemplul unui incident din 2015 de la Lollapalooza, în care artistul se confruntă cu acuzații de comportament imprudent, precum și postări, încurajând mulțimile înainte de Astroworld.

Maria Palade

https://shok.md/