Trei ex-deputați au fost puși în arest: Ar fi fost învinuiți de îmbogățire ilicită

 Trei ex-deputați au fost puși în arest: Ar fi fost învinuiți de îmbogățire ilicită
Ex-deputații Zagorodnîi și Vladimir Vitiuc, învinuiți de îmbogățire ilicită au primit 30 de zile de arest, iar Violeta Ivanov 20. Judecătoriii au admis demersul procurorilor privind aplicarea măsurii preventive, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

Procurorii anticorupție au ridicat mai multe bunuri în urma perchezițiilor care au avut loc miercuri la domiciliile persoanelor vizate, în automobilele acestora, precum și la sediile deținute de rude ale celor 5 ex-deputați. Printre bunurile ridicate se numără calculatoare, telefoane mobile, documente, înscrisuri de ciornă și alte probe, care urmează a fi examinate pentru a stabili relevanța pentru investigațiile efectuate pe aceste cazuri.

Miercuri dimineața, patru ex-deputați au fost reținuți pentru 72 de ore, în urma perchezițiilor. Ar fi vorba despre Vladimir Vitiuc, Violeta Ivanov, Artur Reșetnicov și Anatolie Zagorodnîi.

Pe parcursul zilei, a fost reținut și ex-deputatul Sergiu Sîrbu în dosarul celor 13 foști deputați, bănuiți de îmbogățire ilicită.

Citește și