Niciun procuror nu a participat la petrecea „cu ostatici”: PG anunță rezultatul verificărilor „probelor pe caz”

 Niciun procuror nu a participat la petrecea „cu ostatici”: PG anunță rezultatul verificărilor „probelor pe caz”
0Shares

Niciun procuror nu a participat la petrecea „cu ostatici”, constată Inspecția procurorilor. „Au fost ridicate și verificate listele și informațiile deținute de Inspectoratul General al Poliției, iar în rezultatul probelor administrate pe caz, s-a constatat că, printre vizitatorii localului nu au fost identificați angajați ai Procuraturii”, se menționează într-un comunicat oficial al PG, relatează SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

„Inspecția procurorilor a verificat conform competențelor funcționale informațiile răspândite în spațiul public cu privire la eventuala participare a unor procurori, în perioada 29-30 ianuarie 2022,„ la un eveniment de sărbătorire a Zilei profesionale a angajaților Procuraturii, desfășurat în incinta unui local din capitală, contrar măsurilor impuse de către Comisia Națională Excepțională pentru Sănătate Publică, privind restricțiile de prevenire a răspândirii virusului Covid-19.
În procesul de examinare au fost supuse verificărilor lista persoanelor care s-au aflat în incinta localului vizat, ridicate din cadrul dosarului penal, pornit pe faptul privațiunii ilegale de libertate (art.166 din Codul penal), aflat în gestiunea Procuraturii mun. Chișinău, sediul Ciocana, precum și au fost ridicate și verificate listele și informațiile deținute de Inspectoratul General al Poliției.
Listele enunțate asupra, au fost verificate de Inspecția procurorilor, prin contrapunerea informației din conținutul acestora cu datele referitoare la personalul instituției deținut de Secția resurse umane a Procuraturii Generale. Prin urmare, Inspecția procurorilor informează opinia publică că, în rezultatul probelor administrate pe caz, s-a constatat că, printre vizitatorii localului nu au fost identificați angajați ai Procuraturii”, menționează PG.
0Shares