„Trenulețul păcii și a prieteniei pornește în călătorie!”: Zdob și Zdub și Frații Advahov au început turneul

 „Trenulețul păcii și a prieteniei pornește în călătorie!”: Zdob și Zdub și Frații Advahov au început turneul
Trupa Zdob și Zdub cu Frații Advahov au început turneul de promovare a piesei „Trenulețul”, în cadrul concursului Eurovision 2022. Artiștii moldoveni sunt în Israel, iar astăzi, împreună cu reprezentanții altor țări, au mers la Ierusalim pentru a vedea locurile pline de istorie și simboluri.
„Concursul Eurovision a fost conceput ca un eveniment cultural pentru ca după al Doilea Război Mondial țările Europei să se cunoască mai bine între ele. Acum, în perioada dificilă pentru continent, acest scop este și mai relevant. Toți artiștii sunt cu sufletele deschise, dornici de prietenie și armonie. Am avut ocazia să-i vedem și pe băieții din Kalush Orchestra (Ucraina). Cațiva membri ai trupei Kalush ne-au povestit cum veneau la concertele noastre când aveam turneie in Kiev.”, a spus Roman Iagupov.
Frații Advahov au adăugat: „Cât noi, atât și ei, avem pasiunea față de folclor! Piesa noastră “Trenulețul” și piesa Kalush Orchestra „Mama Stefania” sunt unicile melodii cu elemente folclorice din semifinala 1, care va avea loc pe 10 mai în Italia”.
Zdob și Zdub și Frații Advahov vor interpreta piesa pe scenele din Israel, Olanda, Spania. La concerte vor participa și artiștii reprezentanți ai altor țări, inclusiv trupa ucraineană Orchestra Kalush.

Citește și