(video) Deputații, cu ochii în lacrimi: Imagini cu ororile războiului din Ucraina, prezentate în Parlament

 (video) Deputații, cu ochii în lacrimi: Imagini cu ororile războiului din Ucraina, prezentate în Parlament
0Shares

Imagini cu războiul din Ucraina au fost prezentate astăzi în debutul ședinței Parlamentului. Unii deputați au vărsat lacrimi, după ce au văzut imaginile și video difuzate, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA

Vedeți aici imaginile difuzate în Parlament.

Mai mulți civili din oraşul Bucea, situat la nord de Kiev, au fost ucişi în timpul ocupaţiei militare ruse. Majoritatea victimelor crimelor de război făcute de armata rusă în regiune au fost îngropate în gropi comune, în vreme ce unele cadavre încă se mai află pe străzile oraşului. O fotografie cu civilii morți la pământ a fost publicată de consilierul șefului Oficiului Președintelui Ucrainei Mykhailo Podolyak.

În Republica Moldova pe 4 aprilie a fost declarată zi de doliu național în memoria tuturor vieților nevinovate pierdute, în ultimele 39 de zile, în Ucraina.

Ministerul Apărării al Federației Ruse a negat declarațiile Kievului despre masacrul din Bucea, Ucraina, transmite ria.ru. Potrivit ministerului, materialele publicate de Kiev nu sunt decât „o nouă provocare”.

O analiză a imaginilor din satelit realizată de The New York Times respinge afirmațiile autorităților ruse conform cărora uciderea civililor din Bucea, o suburbie a Kievului, a avut loc după ce soldații lor au părăsit fața locului.

0Shares