Trupa Foo Fighters va susţine concerte în memoria lui Taylor Hawkins

 Trupa Foo Fighters va susţine concerte în memoria lui Taylor Hawkins

Trupa rock americană Foo Fighters a anunţat că va susţine în septembrie două concerte în memoria toboşarului său, Taylor Hawkins, care a murit în luna martie la vârsta de 50 de ani, scrie SHOK.md cu referire la Agerpres.

Într-un comunicat publicat pe site-ul său oficial, grupul american precizează că un concert omagial va avea loc pe stadionul Wembley din Londra pe 3 septembrie şi va celebra „talentul monolitic şi personalitatea magnetică” a fostului său toboşar.

Foo Fighters va susţine apoi un alt concert, pe 27 septembrie, la The Kia Forum din Los Angeles. Acestea vor fi primele două spectacole pe care formaţia americană la va susţine după ce Taylor Hawkins a fost găsit decedat în camera unui hotel din Columbia, pe 25 martie.

Cauza morţii sale nu a fost încă anunţată, însă un raport toxicologic preliminar a arătat prezenţa a 10 substanţe în organismul muzicianului, inclusiv opiacee şi marijuana.

Taylor Hawkins

Văduva toboşarului, Alison, a publicat un mesaj pe Instagram în care şi-a exprimat la rândul ei „admiraţia şi cele mai profunde mulţumiri pentru fanii Foo Fighters”.

Taylor Hawkins a cântat peste două decenii în Foo Fighters, trupa înfiinţată de Dave Groohl, fostul toboşar al grupului Nirvana, alături de Nate Mendel, Pat Smear, Chris Shiflett şi Rami Jaffee.

Taylor Hawkins, foo fighters

S-a alăturat trupei Foo Fighters în 1997 după ce participase la un turneu al cântăreţei Alanis Morrissette. El a jucat alături de ceilalţi membri ai formaţiei californiene şi într-un film lansat recent, „Studio 666”.

În urma morţii sale din luna martie, trupa Foo Fighters şi-a anulat concertele programate în cadrul unui turneu, precum şi recitalul pe care urma să îl susţină la gala de decernare a premiilor Grammy.

Formaţia americană a câştigat premiile decernate în toate cele trei categorii la care a fost nominalizată la cea de-a 64-a gală Grammy Awards.

Line-up-ul pentru fiecare dintre cele două concerte omagiale din luna septembrie va fi anunţat în curând, iar biletele vor fi puse în vânzare pe 17 iunie.

Maria Palade

https://shok.md/