Trupa rock italiană Maneskin a exclus Rusia din primul său turneu mondial: „Vrem să ne arătăm solidaritatea totală”

 Trupa rock italiană Maneskin a exclus Rusia din primul său turneu mondial: „Vrem să ne arătăm solidaritatea totală”

Trupa rock italiană Maneskin, câştigătoarea ediţiei de anul trecut a concursului Eurovision, a anunţat luni lansarea primul său turneu mondial, din care a exclus Rusia, în semn de condamnare a invaziei din Ucraina, scrie SHOK.md.

Trupa italiană şi-a extins turneul mondial, adăugând alte 16 oraşe din Statele Unite şi din Canada ca urmare „a solicitărilor foarte numeroase”, se arată într-un comunicat.

Turneul va începe pe 31 octombrie la Seattle, iar în Spania trupa va ajunge anul viitor şi va concerta la Barcelona, pe 11 aprilie 2023, la Palau Saint Jordi.

Maneskin, care a devenit un adevărat fenomen muzical după ce a deschis concertele legendarei formaţii The Rolling Stones, a condamnat într-un comunicat invazia din Ucraina şi a optat pentru excluderea Rusiei din turneul său mondial.

În februarie, trupa a precizat că, având în vedere „aceste momente de tensiune” în Europa, trebuie să-şi redefinească calendarul concertelor, iar luni a anunţat versiunea definitivă a programului, din care concertul din Rusia au fost anulat.

„Suntem devastaţi de suferinţele poporului ucrainean şi vrem să ne arătăm solidaritatea totală. Din cauza deciziilor luate de cei care se află la putere, care curmă viaţa unor civili nevinovaţi, nu vom concerta în Rusia”, a anunţat grupul format din Damiano David, Victoria De Angelis, Thomas Raggi şiy Ethan Torchio.

Sursa: profm.

Maria Palade

https://shok.md/