„Tuc-tuc” și la ușa organelor de drept. Asistenta medicală, care cerea bani de la pacienți pentru seringi, a fost sancționată disciplinar

 „Tuc-tuc” și la ușa organelor de drept. Asistenta medicală, care cerea bani de la pacienți pentru seringi, a fost sancționată disciplinar
0Shares

Asistenta medicală, filmată în timp ce adună bani de la pacienți pentru a cumpăra seringi, a fost sancționată disciplinar, anunță administrația instituției medicale, în care activează aceasta. Despre acest caz, la fel, au fost sesizate Procuratura raionului Căușeni și Inspectoratul de Poliție Căușeni, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

Administrația spitalului anunță că asistenta medicală a fost identificată și a fost suspendată din serviciu pe termenul anchetei de serviciu.

„La data de 10 septembrie 2021 a fost petrecută ședința Comisiei de anchetă cu examinarea secvențele video și a explicațiilor conducerii secției și a asistentului medical implicat.

Conform materialelor examinate a fost stabilită vinovăția asistentului medical în încălcarea gravă a executării obligațiunilor de serviciu, depășirea atribuțiilor de serviciu manifestate prin colectarea banilor de la pacienți. Prin explicația depusă de asistent medical la data de 09 septembrie 2021, asistentul medical își recunoaște vina integral. Ca urmare a celor relatate și în baza propunerilor Comisiei de anchetă, asistentul medical a fost sancționat disciplinar prin Ordinul nr. 282 din 13 septembrie 2021. Administrația IMSP Spitalul raional Căușeni ”Ana și Alexandru” regretă faptele petrecute în spital și cere scuze pacienților, rudelor acestora și întregii societăți”, se arată în declarația instituției.

Asistenta medicală a fost filmată în timp ce le cerea pacienților bani pentru a cumpăra seringi. Din imaginele video postate pe rețelele sociale, se observă cum aceasta spune că instituția nu dispune de echipament medical, așa că oamenii trebuie să scoată câte 50 de lei din buzunar pentru a beneficia de injecțiile necesare.

Ministerul Sănătății s-a autosesizat pe acest caz.

0Shares