Ucrainenii construiesc grătare din rachete rusești. Ambasada SUA la Kiev îi trolează pe ruși: „De unde comandăm și noi?”

 Ucrainenii construiesc grătare din rachete rusești. Ambasada SUA la Kiev îi trolează pe ruși: „De unde comandăm și noi?”

Ucrainenii își dovedesc inventivitatea transformând rachetele rusești neexplodate în grătar pentru grădină. O invenție de acest tip s-a viralizat pe rețelele sociale, iar Ambasada SUA la Kiev s-a interesat de unde poate comanda un astfel de model, scrie SHOK.md cu referire la digi24.

Adaptarea făcută de ucraineni este ingenioasă și eficientă. Coada unei rachete rusești a fost transformată în arzător, cu aripile stabilizatoare pe post de picioare, iar fantele laterale asigură o bună circulație a aerului. Deasupra se poate așeza un ceaun sau un grătar, în funcție de meniu.

Ambasada SUA la Kiev s-a arătat interesată de inovația ucrainenilor și a preluat-o pe Twitter, întrebând de unde poate comanda un astfel de model.

La sfârșitul lunii martie, oficiali americani dezvăluiau sub protecția anonimatului că circa 60% dintre rachetele ghidate de mare precizie ale Rusiei nu și-au atins ținta în Ucraina. Orice rată de eșec mai mare de 20% este considerată foarte ridicată, potrivit experților citați.

Imagini cu rachete rusești neexplodate, înfipte în asfalt sau în clădiri din Ucraina, au ajuns în obișnuiță, pentru localitațile invadate de Rusia.

gratar ucrainean

Maria Palade

https://shok.md/