Maestrului Silviu Fusu, regizor și scenarist s-a stins din viață la 69 de ani

 Maestrului Silviu Fusu, regizor și scenarist s-a stins din viață la 69 de ani

Regizorul și scenaristul Silviu Fusu, laureat al mai multor premii naționale și internaționale, ex-director artistic al Teatrului epic pentru tineret și al Teatrului epic de etnografie și folclor ”Ion Creangă”, s-a stins ieri din viață la vârsta de 69 de ani, scrie SHOK.md.

Anunțul a fost făcut pe rețelele de socializare de istoricul și politicianul Corneliu Popovici:

„Exprimăm sincere condoleanțe familiei îndoliate, tuturor celor care l-au cunoscut și l-au apreciat. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace cu drepții”,a scris Corneliu.

A fost director general al Companiei Teatrale Române ”Spațiul mioritic” din Ploiești (1991) și director general al Centrului Teatral ”Mesagerii lui Zamolxis” din București (1993-2003).

A montat spectacole în teatre din R. Moldova, Belarus, Canada, România, Rusia și Ucraina. În calitate de scenarist, regizor și scenograf a realizat peste 200 de proiecte, cele de referință fiind: ”Cercul” după W. Shakespeare, Sofocle și Euripide, ”Și dragostea coboară seninul în om” după M. Eminescu și V. Micle, ”Frunza de la urmă” de A. Ciubotaru, ”Despot Vodă” de V. Alecsandri, ”Micile tragedii” de A.S. Pușkin, „Osia dorului”  de I. Vatamanu, ”Casa Mare” de I. Druță, ”D’ale carnavalului” și ”O noapte furtunoasă” de I.L. Caragiale ș.a.

Maria Palade

https://shok.md/