(VIDEO) Ultima oră: Zdob și Zdub și frații Advahov vor reprezenta Republica Moldova la Eurovision 2022

 (VIDEO) Ultima oră: Zdob și Zdub și frații Advahov vor reprezenta Republica Moldova la Eurovision 2022
0Shares

Juriul a ales piesa „Trenulețul”, care va reprezenta Republica Moldova în Italia (Torino), în cadrul Eurovision 2022. Pe scenă vor urca, din nou, Zdob și Zdub, de data aceasta însoțiți de frații Advahov, scrie SHOK.md.

Piesa a fost lansată în luna decembrie a anului trecut.

„Sperăm să aibă același impact, același succes. Sunt sigură că vor avea o prestație de neuitat și că nu vor fi în totalitate contestați”, a spus juriul.

Selecţia naţională a avut loc în două etape: examinarea dosarelor şi audierea live a concurenţilor. Ulterior, se va decide organizarea finalei naţionale ESC, preconizată pentru 5 martie.

Republica Moldova participă la ESC din anul 2005. În acel an, ţara noastră, reprezentată de formaţia „Zdob şi Zdub”, s-a plasat pe locul şase, iar trupa „SunStroke Project” a obţinut, în 2017, cel mai bun rezultat – locul trei. Cea de a 66-a ediţie a Concursului Internaţional Eurovision Song Contest – 2022 va avea loc între 10-14 mai 2022, la Torino. 41 de țări vor participa la ediția din 2022.

Natalia Gordienco a reprezentat anul trecut țara la Eurovision. Reprezentanta Republicii Moldova a ocupat locul 13 în finala Eurovision 2021, cu piesa „Sugar”. Cel mai mare punctaj, 12 puncte, Natalia Gordienko l-a primit din partea Bulgariei și a Rusiei.

0Shares

Maria Palade

https://shok.md/