Un mesaj în sticlă aruncat în mare de o fată de opt ani din Scoția a fost descoperit în Norvegia, după 25 de ani

 Un mesaj în sticlă aruncat în mare de o fată de opt ani din Scoția a fost descoperit în Norvegia, după 25 de ani

Un mesaj într-o sticlă aruncat în mare de o fetiță din Aberdeenshire, Scoția, a fost descoperit, 25 de ani mai târziu, în Norvegia, la aproximativ 1.300 kilometri distanță, scrie SHOK.md cu referire la digi24.

Joanna Buchan avea opt ani atunci când a aruncat, de la bordul unei bărci de pescuit, o sticluță în care se afla o hârtie cu un mesaj scris de mână, în 1996, pentru un proiect de la școală.

Mesajul a fost descoperit după 25 de ani, la 1.287 kilometri depărtare, de o femeie din Norvegia. Mesajul a fost descoperit în Gasvaer, în nordul Norvegiei, de Elena Andreassen Haga. Încântată de descoperire, Elena a încercat, apoi, să o găsească pe autoarea mesajului pe rețelele sociale.

Scrisă îngrijit și adresată „descoperitorului”, scrisoarea Joannei include o descriere a câinelui ei și a proiectelor de la școală, dar și iubirea pentru dulciuri și ursuleți de pluș.

Elena, în vârstă de 37 de ani, spune că a descoperit sticluța în vara lui 2020.

Am deschis-o și ne-am dat seama că trebuie să avem mare grijă pentru că, după cum vedeți, sticla s-a aflat multă vreme în apă, iar hârtia era fragilă. Am putut, totuși, să o deschidem și am descoperit că vine din Scoția”, a spus ea.

Femeia a căutat-o apoi pe Facebook pe Joanna, însă ea nu a văzut mesajul până luni. Joanna are, acum, 34 de ani și este medic în New South Wales, în Australia. Ea spune că a descoperit mesajul din 2020 al Elenei în timp ce se uita prin cererile de mesaj de pe Facebook Messenger.

„Îmi aduc aminte vag că am aruncat acest mesaj în apă în 1996, la Peterhead, Mi-am recunoscut scrisul de mână. Am râs copios când am recitit-o”, a adăgat ea.

Maria Palade

https://shok.md/