Un an de la moarte Lidiei Bejenaru: Mesajul lăsat de Nicolae Botgros, la primele ore ale dimineții

 Un an de la moarte Lidiei Bejenaru: Mesajul lăsat de Nicolae Botgros, la primele ore ale dimineții

Astăzi, 26 iulie, se face un an de când soția lui Nicolae Botgros, Lidia Bejenaru a trecut în neființă. Maestrul a venit cu un mesaje emoționant,  la primele ore ale dimineții.

„A trecut un an…fără Liduta …Nici nu știu cum să numesc aceasta zi, 26 iulie 2021 ora 6:15 min. când m-a telefonat de la spitalul Repromed ( spitalul unde a fost internată soția mea Lidia) și mi-au dat vestea, că Liduța ne-a părăsit, pentru totdeauna. Nu mi-aș dori, să simtă cineva această mare durere, pierdere imensă, omenească. Un lucru este cert, că cei 50 de ani de căsnicie, au fost și fericiți (am trecut cu Liduța prin mari triumfuri). Știu și primesc acel sfat… Fii tare, vremea tratează și mergem înainte.. Da, știu foarte bine, dar sufletul nu va uita și suferă enorm de mult… D-zeu să o odihnească în dreapta lui și noi, care am apreciat -o să-i purtăm cu mare demnitate amintirea. Cu mare drag de scumpa noastră Liduta: Nicolae , Cristi, Cornel și Angela…”, a scris maestrul pe Facebook.

Lidia Bejenaru Botgros s-a stins din viață luni dimineața, 26 iulie. Fiul interpretei susține că mama sa de 68 de ani suferea de cancer, iar în urma operațiilor nu și-a mai revenit.

Nicolae Botgros trece prin clipe grele, după moartea soției, acum câteva luni. Maestrul este cuprins de regrete și admite că „Mai bine îl încerca încă o dată Covid-ul decât această enormă pierdere, fiindcă tot ce i s-a rupt din suflet este foarte greu”. Invitat într-un interviu, Botgros a dezvăluit că merge zilnic la cimitir, iar când pleacă peste hotarele țării îi este foarte complicat să se despartă de „mormântul soției sale”.

Lidia Bejenaru este o interpretă de muzică populară din Republica Moldova, soția dirijorului Nicolae Botgros. S-a născut într-o familie numeroasă. A făcut studii muzicale la Școala de Iluminare Culturală „Elena Sârbu” din Soroca între anii 1968–1971.

Soția maestrului și-a început cariera de solistă prin a se înscrie în cadrul orchestrei „Mugurel”, acolo unde chiar dumnealui era și violonist. În cadrul Orchestrei de muzică populară „Lăutarii”, Lidia Bejenaru și-a făcut cariera în calitate de solistă începând cu 1979, dar și între 1974 și 1977.

A fost decorată, prin decret prezidențial, cu medalia „Meritul Civic” pentru merite în domeniul muzicii populare, în 1993.