Un bărbat a murit din cauza unui cheag de sânge în urma vaccinării. Sora acestuia: „El a fost doar ghinionist. Cred cu tărie în vaccin”

 Un bărbat a murit din cauza unui cheag de sânge în urma vaccinării. Sora acestuia: „El a fost doar ghinionist. Cred cu tărie în vaccin”

Sora unui bărbat care a murit din cauza unui cheag de sânge pe creier după ce s-a vaccinat cu serul produs de AstraZeneca susține cu tărie că oamenii trebuie să se vaccineze în continuare și să nu renunțe. Referitor la situația fratelui săi, ea a spus că acesta a fost doar foarte ghinionist, scrie SHOK.md, cu referire la digi24.

Neil Astles, în vârstă de 59 de ani, a murit duminică, după ce fusese vaccinat în 17 martie.

Sora lui, Alison Astles, a declarat pentru BBC că bărbatul a început să aibă dureri de cap și să aibă senzație de greață la o săptămână după ce a fost vaccinat cu prima doză. Opt zile mai târziu, a început să-și piardă vederea și a fost dus Spitalul Universitar din Liverpool. Medicii i-au găsit un „cheag imens de sânge” pe creier, care i-a fost fatal, a povestit Alison Astles.

Ea a afirmat că medicii i-au spus că 99,9% decesul a survenit acestui cheag care a apărut după vaccinare. Familia așteaptă un raport al legistului cu privire la cauza morții lui Neil Astles.

Alison Astles: „Riscul unui cheag este foarte, foarte mic, iar fratele meu a fost extraordinar de ghinionist”

El a fost doar foarte ghinionist„, spune însă Alison Astles, care a subliniat că a simțit că este responsabilitatea să le transmită oamenilor că vaccinarea este o soluție pentru salvarea mult mai multor vieți.  

„Uman vorbind, ca soră, sunt încă foarte furioasă că i s-a întâmplat asta fratelui meu. În ciuda a ceea ce s-a întâmplat cu Neil și a impactului asupra familiei noastre, cred cu tărie că oamenii ar trebui să meargă înainte și să se vaccineze. Dacă ați făcut o primă doză, faceți-o și pe a doua. Dacă nu v-ați vaccinat încă, să o faceți. În general, vor fi salvate mult mai multe veți. Riscul unui cheag este foarte, foarte mic, iar fratele meu a fost extraordinar de ghinionist„, a transmis femeia.