Un elev de 16 ani și-a cumpărat online un topor, iar apoi și-a ucis la școală un coleg de 13 ani

 Un elev de 16 ani și-a cumpărat online un topor, iar apoi și-a ucis la școală un coleg de 13 ani
0Shares

Un elev de 16 ani din Singapore a fost acuzat de uciderea unui coleg, într-un caz care a șocat orașul-stat, scrie SHOK.md, cu referire la digi24.

Polițiștii chemați luni la un liceu au găsit cadavrul unui băiat de 13 ani, într-o toaletă. Un topor a fost ridicat de la fața locului ca probă, potrivit BBC.

Investigațiile preliminare au dus la concluzia că cei doi băieți nici măcar nu se cunoșteau.

Violența extremă în școli este rară în Singapore, stat cu una dintre cele mai scăzute rate ale criminalității din lume.

În urma incidentului, liceul prestigios River Valley a fost închis. Elevii care au fost ținuți în sălile de clasă au trimis mesaje alarmante prietenilor și părinților lor, iar unii au spus că au văzut o persoană cu un topor, potrivit presei locale.

În cele din urmă, după ce suspectul a fost arestat, toți elevii au fost lăsați să plece acasă.

La o înfățișare în instanța de judecată de marți, elevul de 16 ani a fost acuzat de crimă, faptă care în Singapore i-ar putea aduce condamnarea la moarte. Însă, pentru că are sub 18 ani, el se confruntă cu o posibilă condamnare pe viață.

Procurorii i-au cerut judecătorului ca adolescentul să fie arestat preventiv pentru evaluare psihiatrică. Aceștia au declarat în instanță că anterior a fost pacient la o instituție de sănătate mintală, după ce în 20219 a încercat să se sinucidă.

Ministrul de Justiție a declarat pentru presa locală că acuzatul ar fi cumpărat toporul online.

Ministrul Educației, Chan Chun Sing, a declarat că instituția sa lucrează îndeaproape cu poliția la acest caz și a transmis un mesaj încurajator către toți elevii, subliniind că acesta a fost un caz izolat, iar elevii din Singapore sunt în siguranță la școală.

Incidentul a stârnit discuții intense despre siguranța în școlii. Mulți cetățeni se întreabă de ce elevii cu probleme psihiatrice sunt acceptați în școli și cum a fost posibil ca un copil de 16 ani să cumpere, chiar și online, un topor.

0Shares