Un indian de 16 ani l-a învins pe campionul mondial la șah Magnus Carlsen

 Un indian de 16 ani l-a învins pe campionul mondial la șah Magnus Carlsen

Marele maestru indian la şah Rameshbabu Praggnanandhaa, în vârstă de 16 ani, a furnizat o mare surpriză, marţi, învingându-l pe campionul mondial Magnus Carlsen, în cadrul unui campionat online, scrie SHOK.md cu referire la digi24.

Tânărul şahist indian l-a învins pe Carlsen în noaptea de luni spre marţi, la un turneu de şah rapid Airthings Masters. Rameshbabu Praggnanandhaa l-a învins pe campionul norvegian în 39 de mutări, jucând cu piesele negre.

Şi alţi jucători l-au mai învins până acum pe Magnus Carlsen, în special indienii Viswanathan Anand şi Pentala Harikrishna, dar Rameshbabu Praggnanandhaa este cel mai tânăr de când norvegianul a cucerit titlul de campion mondial în 2013, scrie Agerpres.

Adolescentul, născut la Chennai, a devenit cel mai tânăr maestru internaţional din istorie la vârsta de 10 ani, în 2016.

„El nu are decât 16 ani şi l-a învins pe Magnus Carlsen, un jucător atât de experimentat”, a scris starul cricketului Sachin Tendulkar pe contul său de Twitter.

Luni, Magnus Carlsen (31 ani) a afirmat că resimte sechele de la Covid-19 contractat recent: „Astăzi este un pic mai bine, dar în primele două zile am resimţit o lipsă de energie şi nu m-am putut concentra”.

Jucătorul norvegian a câştigat al cincilea său titlu mondial consecutiv la şah în luna decembrie, după ce l-a învins pe rusul Ian Nepomniacki.

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și