Un moldovean este cel mai bine plătit șef de companie în România. A raportat salariu de 1,6 milioane de euro în 2020

 Un moldovean este cel mai bine plătit șef de companie în România. A raportat salariu de 1,6 milioane de euro în 2020

Serghei Bulgac, director general al operatorului de telecomunicaţii Digi, a raportat o remuneraţie totală, formată dintr-un pachet fix şi unul variabil, de 1,59 mil. euro în 2020, acesta fiind cea mai mare remuneraţie pentru o persoană din conducerea unei companii din România, potrivit datelor agregate pe ZF din raportul pe 2020 al Digi, publicat marţi seară pe Bursa de la Bucureşti, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

Astfel, Serghei Bulgac a raportat o remuneraţie variabilă de 1,21 mil. euro, reprezentând 76% din remuneraţia totală, restul fiind cea fixă. 

Serghei Bulgac, de sorginte basarabean, a fost numit director general al companiei în locul lui Alexandru Oprea. Conform CV-ului, Bulgac a ocupat funcția de vicepreședinte Corporate Finance al RCS&RDS, înainte de a fi numit CEO al companiei. Bulgac s-a alăturat companiei RCS&RDS în anul 2003 și a devenit membru al boardului de directori care conduc afacerea lui Zoltan Teszari din anul 2005.

Serghei Bulgac a lucrat anterior la fondul de investiții EPIC, unul din acționarii RCS&RDS, și ca analist al companiei de brokeraj Eastbrokers. Este absolvent al Academia de Studii Economice din București și are un MBA de la INSEAD, scrie promtmedia.ro.