(video) 18 ani fără Nicolae Sulac: Maestrul Nicolae Botgros: El nu este „trecut”, el a fost și este „prezent”

 (video) 18 ani fără Nicolae Sulac: Maestrul Nicolae Botgros: El nu este „trecut”, el a fost și este „prezent”
0Shares

În data de 8 aprilie, acum 18 ani, o lume întreagă a rămas șocată la aflarea veștii că a murit marele artist al poporului, Nicolae Sulac. Insterpretul a pierdut lupta cu viața în urma unui atac cerebral, scrie SHOK.md.

Maestrul Nicolae Botgros  îşi aminteşte cu multă căldură de artistul Sulac: ”Îi sunt recunoscător vieții că l-am cunoscut și că am mers pe același drum.

Astăzi îl comemorăm pe marele Nicolae Sulac, 18 ani au zburat de când artistul a trecut în neființă, iar noi încă nu am învățat să trăim fără de el. Îl ascultăm, îl cântăm și ne amintim de ce a fost și ce spunea, de cele mai mult ori cu zâmbetul pe buze.

Nu ezitați să povestiți copiilor, nepoților voștri despre Nicolae Sulac, el nu este “trecut”, el a fost și este “prezent”.

Nicolae Sulac s-a născut în data de 9 septembrie 1936 în satul Sadâc din raionul Cantemir şi s-a stins din viaţă la data de 8 aprilie 2003. Artistul a fost înmormântat în Cimitirul Central din Chișinău.

Activitatea sa artistică a început-o în cadrul Republicii Sovietice Socialiste Moldovenești, și anume în cadrul capelei corale “Doina” (din 1959). În 1965 Nicolae Sulac devine solist al ansamblului “Fluieraș”, ansamblu care a lansat mulți interpreți de muzică populară din Moldova. În anii 70 și începutul anilor 80 concertează în calitate de solist al ansamblului “Lăutarii”.

Nicolae Sulac este laureat al premiilor Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste (URSS), artist al poporului al R.S.S.M. și ulterior al Republicii Moldova, cavaler al Ordinului Republicii (1992).

În anul 2002 a creat un fond de susținere a muzicii populare.

Nicolae Sulac a interpretat piese exclusiv în limba română fiind aplaudat de fiecare dată de către toată sala, chiar și de cei ce nu cunoșteau limba română.

Spre sfârșitul vieții Sulac a dorit să se stabilească la Iași, oraș care îi plăcea mult și unde obișnuia să se întâlnească cu prietenii.

În 2007, postum, a apărut pe piață albumul “La o margine de drum” a lui Nicolae Sulac.

Fiica sa, Doina Sulac, la fel este interpretă.

https://www.youtube.com/watch?v=o9F5n5mrPUA
0Shares