Un nou record Guinness pentru Moldova. Fondatorul Muzeului Serviciului Vamal, Petru Costin, a impresionat iar prin colecția sa impunătoare

 Un nou record Guinness pentru Moldova. Fondatorul Muzeului Serviciului Vamal, Petru Costin, a impresionat iar prin colecția sa impunătoare

Fondatorul Muzeului Serviciului Vamal, Petru Costin, omul care a înscris Moldova în Cartea Recordurilor Guinness, datorită colecției sale de peste 3.000 de potcoave, a atins un nou record, adăugând la colecția sa alte peste 10.000 mii de potcoave. Certificatul pentru această realizare i-a fost înmânat chiar de Ziua Independenței Republicii Moldova, scrie SHOK.md cu referire la unimedia.

„Cea mai mare colecție de potcoave este formată din 13.855 potcoave, fiind realizată de Petru Costin (Moldova), la Chișinău, Moldova, la 4 iulie 2021. Petru Costin a deținut, anterior, recordul în 2011, cu peste 3.000 de potcoave, iar acum și-a depășit recordul cu încă 10.000 de potcoave”, se menționează în Cartea Recordurilor Guinness.

Certificatul Guinness World Records a fost înmânat colecționarului Petru Costin în cadrul ceremoniei de aniversare a 30 de ani de Independență a Republicii Moldova, organizată în raionul Ialoveni. La eveniment au participat și reprezentanți ai Parlamentului, ai Consiliului raional și ai Primăriei Ialoveni, precum și oaspeți din România și Lituania.
Un exemplar al certificatului va fi expus în cadrul Galeriei colecțiilor lui Petru Costin a Consiliului raional Ialoveni, iar cel de-al doilea, în cadrul Muzeului Serviciului Vamal.

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și