Un nou scandal de rasism în fotbal, după Polonia – Anglia! Glik l-ar fi abuzat pe Walker, federațiile se acuză reciproc

 Un nou scandal de rasism în fotbal, după Polonia – Anglia! Glik l-ar fi abuzat pe Walker, federațiile se acuză reciproc
0Shares

Partida dintre Polonia și Anglia, din cadrul preliminariilor pentru Campionatul Mondial din 2022, încheiată la egalitate, 1-1, a produs un moment cu posibilă tentă rasistă, scrie SHOK.md cu gsp.

Cu puțin timp înainte de finalul primei reprize, fundașii Kamil Glik și Kyle Walker au avut o confruntare verbală, iar polonezul l-a apucat de bărbie și l-a ciupit de mărul lui Adam pe fotbalistul lui Manchester City.

Imediat, jucătorii celor două echipe au intervenit, iar aceștia au fost la un pas de o bătaie generală, fiind cu greu calmați de arbitri. După meci, Federația Engleză a anunțat faptul că a făcut o sesizare celor de la FIFA în vederea evenimentelor mai sus menționate, acuzând că ele au avut o tentă rasistă.

FIFA a anunțat că a pornit o investigație în acest sens, iar Federația Poloneză, prin vocea purtătorului de cuvânt Jakub Kwiatowski, a negat acuzele britanicilor.

Am vorbit cu jucătorii noștri și neagă vehement faptul că a fost vorba de vreo urmă de rasism. A fost un incident de fotbal normal. Tensiunile erau la cote înalte. Au fost niște împingeri între Glik și Walker la o lovitură liberă. Era mare tensiune și a fost vorba de niște împingeri, dar nu de rasism. Negăm clar aceste acuzații. Am avut discuții cu al patrulea oficial despre asta la pauză și mi-a spus că nu a fost vorba de rasism”, a fost explicația sa.

Un fost vicepreședinte de la UEFA, Zbigniew Boniek, de origine poloneză, l-a acuzat, în schimb, de ipocrizie pe fotbalistul campioanei Angliei.

“Mai întâi au îngenunchiat iar apoi Walker s-a uitat la Glik cu dispreț, apoi a refuzat să dea mâna cu el. Este ipocrizie totală, de acolo a pornit totul”, a declarat acesta.

0Shares

Maria Palade

https://shok.md/