Un oficial FIFA a murit după ce a fost atacat de fanii nigerieni nervoși: Țara lor a pierdut barajul cu Ghana pentru Cupa Mondială

 Un oficial FIFA a murit după ce a fost atacat de fanii nigerieni nervoși: Țara lor a pierdut barajul cu Ghana pentru Cupa Mondială

Zeci de mii de fani au fost prezenți în tribune la meciul Nigeria-Ghana, în manșa secundă a barajului de calificare la CM 2022. După ce țara gazdă a fost eliminată din cursa pentru competiția din Qatar, o parte din fanii nigerienii au intrat pe teren și au produs distrugeri, făcând și o victimă: ofițerul medical FIFA Joseph Kabungo, din Zambia, scrie SHOK.md cu referire la  Digisport.

După meci, Joseph Kabungo a fost lovit de suporterii nigerieni și lăsat în stare de inconștiență. Ceilalți doctori prezenți la meci au încercat să-i salveze viața, însă Kabungo nu a mai putut fi readus la viață.

”Astăzi plângem decesul ofițerului medical CAF/FIFA Dr. Joseph Kabungo, care se afla la datorie ca ofițer doping la meciul de marți dintre Nigeria și Ghana. Prezentăm sincerele noastre condoleanțe familiei Dr. Kabungo și familiei fotbalului. Moartea doctorului Kabungo reprezintă o pierdere uriașă. A fost un adevărat prieten și un om de încredere pentru multe generații de jucători și pentru familiile lor”, a declarat Andrew Kamanga, președintele Federației din Zambia.

Fotbaliștii și suporterii veniți din Ghana au fost nevoiți să se adăpostească la vestiare pentru a scăpa de furia fanilor nigerieni. Autoritățile au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa mulțimea furioasă adunată pe gazon.

Maria Palade

https://shok.md/