„Un profesor ar fi rămas fără cadou”: A fost găsit un portofel cu bani și o listă cu nume ale „donatorilor”

 „Un profesor ar fi rămas fără cadou”:  A fost găsit un portofel cu bani și o listă cu nume ale „donatorilor”

O imagine viralizată în spaţiul online a ajuns în atenția internauților. Este vorba despre un portofel cu bani și o listă, unde era indicat numele a 17 persoane și suma oferită. În postare mediatizată pe un grup era menționat că ar fi vorba despre o listă a copiilor care ar fi colectat bani pentru Ziua Profesorilor, scrie SHOK.md.

 Persoana care a găsit obiectul din piele pe o stradă din capitală a făcut publice aceste imagini, în speranța de a depista proprietarul.

Acest portmoneu cu tot cu listă fusese pierdut probabil că de cineva din comitetul părintesc, iar persoana care l-a găsit, a făcut publice aceste imagini, în speranța să găsească stăpînul”, a fost scris pe o rețea de socializare.

Internauții au reacționat cu indignare la postarea propriu-zisă.

„La noi câte 100 se strânge. Chipurile benevol dar dacă nu dai se încep vorbe../Mai mari aberații nu am auzit. Îmi vine a râde când aud că un simplu cadou pentru ziua pedagogului e considerat drept mită. Nu…voi serios? Adică e mită, să-i faci o atenție acelui ce stă cu copilul tău toată ziua, îi șterge fundul, mă scuzați, îl învață ce e rău și ce e bine, căci mulți copii nu știu de acasă ce e asta bine și multe, multe alte chestii? Oameni buni, haideți să fim serioși și să ne învățăm a-i trata cu stimă pe pedagogi de care depinde viitorul intelectual a copiilor noștri. Cadoul nu e mită și nu mai aberați!/ Nu cred că profesorii vin cu inițiativa, tot părinții./Mită, se numește când plătești pe cineva să facă ceva ilegal sau sa facă o favoare pentru tine personal. Când de ziua profesorului, părinții aduc flori și dulciuri în semn de recunoștință, se cheamă respect, apreciere și un gest omenesc frumos! Atât de simplu!/Am dat și voi da fiindcă un dascăl bun merită atenție ! Și o dau din suflet ! Nimeni nu vă impune să dați bani sau să cumpărați cadouri ! Ați găsit cei mai corupți profesorii și educatorii!/ Sunt profesor și consider că trebuie odată și odată pus capăt acestor colectări abuzive”, sunt doar câteva comentarii adăugate de internauți la postare.