Un sportiv olimpic riscă închisoarea pe viață. „Afacerea” de peste 150 de milioane $ pe care o derula cu fratele său

 Un sportiv olimpic riscă închisoarea pe viață. „Afacerea” de peste 150 de milioane $ pe care o derula cu fratele său
1Shares

Un campion olimpic la caiac și fratele său au fost găsiți vinovați că au încercat să introducă în Australia cocaină în valoare de 200 de milioane de dolari australieni (aproximativ 152 milioane USD), scrie SHOK.md.

Nathan Baggaley și Dru Baggaley vor fi condamnați la sfârșitul acestei luni, după ce și-au negat vinovăția, potrivit BBC.

Dru și un alt bărbat au fost arestați în 2018, după o urmărire dramatică a poliției, marinei militare și a forțelor aeriene. Nathan cumpărase barca implicată atunci în incident.

Dru și celălalt bărbat, Anthony Draper, au mers 11 ore pe mare, în iunie 2018, pentru a se întâlni cu o navă străină care transporta drogurile.

Barca lor a fost reperată de avioane de supraveghere și urmărită de o navă a marinei militare. Filmările l-au surprins pe Dru aruncând pachete de cocaină peste bord, în timp ce Draper încerca să se îndepărteze de navă, scrie digi24.ro.

Ulterior au fost prinși de o navă de poliție din Queensland, în largul coastei și arestați de ofițeri înarmați.

Dru susține că a crezut că ridică tutun, nu cocaină, și a spus că a fost răpit de Draper și obligat să plece pe mare. El a mai spus că Draper i-a amenințat familia dacă nu-l ajută.

Cu toate acestea, Draper a susținut că a fost recrutat de Dru pentru a conduce barca și că i s-a spus că ar fi fost vorba de un transport de marijuana.

Draper a pledat vinovat la începutul acestui an, dar pedeapsa sa a fost redusă pentru depunerea mărturiei împotriva fraților Baggaley.

Procurorii spun că Nathan – dublu medaliat cu argint la Jocurile Olimpice de la Atena – a fost implicat în plan, achiziționând barca și dotând-o cu un telefon prin satelit și un sistem de navigație.

Dar el a spus în instanță că barca a fost cumpărată cu banii care i-a primit de la Dru, știind că acesta urmă să fie folosită pentru a începe o afacere care implica observarea balenelor.

Însă amprentele lui au fost descoperite pe banda folosită pentru a ascunde numărul de înmatriculare al ambarcațiunii.

Nu este prima dată când cei doi frați sunt acuzați de infracțiuni legate de droguri. Anterior, aceștia au fost condamnați pentru implicare într-un grup care producea tablete halucinogene. De asemenea, au fost condamnați în 2009 pentru alte acuzații legate de droguri.

Potrivit ABC News, cei doi frați riscă închisoare pe viață.

1Shares

Gritco Adriana

https://shok.md/