Un student de la o universitate din Taiwan a fost convins de prietenul său să își amputeze picioarele pentru a păcăli asiguratorii cu 1,3 milioane dolari

 Un student de la o universitate din Taiwan a fost convins de prietenul său să își amputeze picioarele pentru a păcăli asiguratorii cu 1,3 milioane dolari
13Shares

Un student de la o universitate din Taiwan căruia i-au fost amputate picioarele în speranța de a primi o plată de asigurare de 1,3 milioane de dolari a fost arestat sub suspiciunea de fraudă, spun procurorii locali, scrie stirileprotv.ro.

Tânărul de 23 de ani, identificat doar după numele său de familie, Zhang, și-a băgat picioarele într-o găleată de gheață timp de mai bine de 10 ore pentru a le degera atât de grav încât ar avea nevoie de o dublă amputare, a declarat Biroul de Investigații Criminale din Taiwan într-un comunicat.

Biroul a spus că un prieten de-al lui Zhang din liceu, identificat doar ca Liao, l-a convins să efectueze escrocheria ca să păcălească asigurările.

Liao, în vârstă de 23 de ani, a suferit pierderi în urma tranzacționării cu criptomonede și l-a păcălit pe Zhang să semneze o notă legală prin care îl obliga să plătească aproximativ 800.000 de dolari, au spus anchetatorii.

Presa locală Taiwan News a raportat că Liao i-a spus lui Zhang că gangsterii îl urmăresc.

Pe 26 ianuarie 2023, Liao și Zhang s-au plimbat în jurul orașului Taipei pe o motocicletă noaptea, dorind să prezinte afirmația că Zhang a fost afectat de degerături în timp ce conducea vehiculul seara târziu, au spus anchetatorii.

Cu doar câteva zile înainte , Zhang a cumpărat mai multe polițe scumpe pentru asigurare de viață, asigurare de călătorie și asigurare de accidente, au spus procurorii.

După călătoria lor cu motocicleta, Zhang și-a înmuiat picioarele în gheață și a fost internat la spital, au spus anchetatorii.

Picioarele lui nu aveau urme de pantofi sau șosete, iar rănile sale păreau simetrice, ceea ce nu era în concordanță cu o leziune naturale provocate prin degerături, au spus anchetatorii.

Vremea în noaptea de 26 ianuarie nu a fost nici pe departe de sub zero, cu cea mai rece temperatură la aproximativ 5 grade celsius, au adăugat procurorii.

„Deoarece Taiwan este o regiune subtropicală, cazurile de degerături severe care necesită amputare sunt nemaiauzite din cauza condițiilor climatice naturale”, au declarat autoritățile.

S-a raportat că picioarele lui Zhang au fost amputate sub gambe din cauza rănilor sale de degerături, dar cazul lui a fost raportat autorităților.

Când poliția i-a investigat pe Zhang și Liao în noiembrie, au găsit găleata de plastic folosită pentru a îngheța picioarele lui Zhang, documente de asigurare, o cutie de polistiren alb pentru gheață carbonică, opt telefoane mobile și o tabletă, a spus biroul de investigații.

Liao și Zhang au fost arestați pe 17 ianuarie și ambii sunt acuzați de fraudă și complice pentru vătămare gravă, spune biroul.

13Shares

Aura Mereuta

https://shok.md