Un traficant de 79 de ani, celebru pentru evadările sale spectaculoase, a fost prins în Italia după un an de căutări

 Un traficant de 79 de ani, celebru pentru evadările sale spectaculoase, a fost prins în Italia după un an de căutări

Graziano Mesina, un condamnat celebru pentru evadările sale spectaculoase şi inclus printre cei mai periculoşi opt infractori fugari din Italia, a fost arestat în satul său natal din Sardinia, a anunţat sâmbătă Ministerul italian de Interne italian, scrie SHOK.md cu referire la digi24.

Bărbatul, în vârstă de 79 de ani, trebuie să ispăşească o pedeapsă de 24 de ani de închisoare pentru trafic internațional de droguri.

Cu peste 40 de ani petrecuţi în închisoare pentru tentativă de crimă şi răpiri, el a ajuns pe prima pagină a ziarelor după ce a devenit un adevărat „maestru” al evadărilor. La un moment dat, a sărit dintr-un tren în timpul unui transfer. Altădată, a reușit să fugă după ce s-a deghizat în preot. De altfel, în 1970, a participat la un meci de fotbal al echipei sale favorite, Cagliari, îmbrăcat în femeie, scrie AFP, preluată de Agerpres. Cu altă ocazie, a fugit când era internat în spital și a stat ascuns două zile într-o conductă.

Ulterior, Graziano Mesina a obținut statutul de „pocăit”, după ce a jucat un rol-cheie în eliberarea unui copil răpit, Farouk Kassam, determinându-l pe preşedintele italian de atunci să îl graţieze în 2004.

O perioadă a lucrat ca ghid turistic, însă în 2013 a fost din nou arestat pentru că își crease o reţea internaţională de traficanţi de droguri, ceea ce a dus la revocarea graţierii sale.

Se afla sub control judiciar, dar pentru că nu a respectat termenii, a aflat în iulie 2020 că instanța supremă a decis că trebuie să se întoarcă în închisoare. „Am petrecut deja prea mult timp în închisoare, peste 45 de ani, iar gândul de a mă întoarce acolo pentru a muri m-a speriat”, a explicat el de ce a decis să fugă și să se ascundă.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, poliţia l-a arestat într-o casă din satul natal, Desulo, în Sardinia. În acest sat de munte a crescut ca cel mai mic dintr-o familie cu 11 copii al căror tată era cioban.

Avocaţii săi au declarat pentru agenţia italiană de presă ANSA că a trecut printr-un an dificil ca fugar, în timpul căruia două dintre surorile sale și un nepot au murit de COVID-19.

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și