Vasile Advahov este omagiat! Vezi cum a fost felicitat artistul

 Vasile Advahov este omagiat! Vezi cum a fost felicitat artistul

Conducător artistic al Orchestrei Municipale Vasile Advahov își sărbătorește astăzi, ziua de naștere. Interpret de muzică populară și clasică a împlinit vârsta de 43 de ani.

Cu această ocazie, colegii din Orchestra Municipală au venit cu un mesaj de felicitare, pe Facebook.

„Astăzi îi urăm un călduros „la mulți ani lui Vasile Advahov”! Îi dorim multă sănătate, bucurii și împliniri alături de cei dragi!
La mulți ani fericiți și plini de noroc!”.

Vasile Advahov este un muzician din Republica Moldova. Activitatea sa de bază, alături de fratele său Vitalie, este de conducător artistic al Orchestrei Municipale condusă de Frații Advahov, de compozitor și interpret de muzică populară și clasică. Cariera muzicală și-a inceput-o de la frageda vârsta de 5 ani, alături de tatăl său care îl lua cu el sa bată toba. Primii ani de studii Vasile și i-a petrecut la Cahul, apoi la liceul Ciprian Porumbescu(fosta instituție de învățământ Eugen Coca) a fost acceptat la două instrumente: vioara si țambalul, cea mai îndragita de Vasile fiind totuși vioara. După absolvirea conservatorului din Chișinău, au pus împreună cu fratele său bazele tarafului fraților Advahov, care ulterior a obținut statut de Orchestra având peste 30 membri. Orchestra se bucură de un adevărat success atât în țară cât și peste hotarele ei, având colaborări cu diverși interpreți de muzică populară și usoară, cât și colaborări inedite cu orchestre de muzică simfonică sau colective rock.