„Viața mea, așa cum a fost să fie”: Marele compozitor Eugen Doga lansează volumul de carte autobiografic

 „Viața mea, așa cum a fost să fie”: Marele compozitor Eugen Doga lansează volumul de carte autobiografic

În anul dedicat Cetățeanului de Onoare al municipiului Chișinău, Eugen Doga, lansăm volumul de carte autobiografic scris de marele compozitor şi editat cu susținerea financiară a primăriei capitalei, cu titlul „Viața mea, așa cum a fost să fie”. Anunțul a fost făcut de primarul capitalei Ion Ceban, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMDEDIA.

„Evenimentul de lansare va avea loc în data de 6 mai curent, la Muzeul Național de Arte al Moldovei şi este dedicat celei de-a 85-a aniversare de la nașterea compozitorului Eugen Doga.
Împreună cu mai multe personalităţi din domeniul culturii vom fi alături de geniul nostru cultural, iar Orchestra municipală de Cameră ,,Camerata CHIȘINĂU”, în frunte cu dirijorul Mihai Amihalachioaie, va prezenta un recital de muzică clasică.
În anul 2022, în capitală urmează a fi realizate proiectele începute împreună cu maestrul.
Totodată, ne propunem crearea Centrului Cultural în numele maestrului și reparația edificiulu”, scrie Ion Ceban.
Consiliul Municipal Chișinău a votat o decizie privind declararea anului 2022 – Anul cultural Eugen Doga, în scopul promovării și valorificării operei și personalității compozitorului. Proiectul a fost aprobat cu 34 de voturi ale reprezentanților tuturor fracțiunilor din CMC. Fracțiunea PSRM a votat diferențiat: 10 pentru și 7 abțineri.