VIDEO 17 morți și 59 de răniți după o explozie de proporții în Ghana. Tragedia a pornit de la un accident al unui camion cu material exploziv

 VIDEO  17 morți și 59 de răniți după o explozie de proporții în Ghana. Tragedia a pornit de la un accident al unui camion cu material exploziv

17 oameni au murit și 59 au fost răniți într-o explozie care a devastat o parte a unui oraş din vestul Ghanei, cauzată de un accident în care a fost implicat un camion care transporta material exploziv, scrie SHOK.md, cu referire la digi24.

Explozia s-a produs joi în jurul prânzului în Appiatse, nu departe de Bogoso, un oraş minier din Regiunea de Vest, la aproximativ 300 de kilometri vest de Accra, capitala acestei ţări vest-africane bogate în resurse miniere.

Potrivit primelor informații, în accident au fost implicate un camion care transporta materiale explozive pentru o companie minieră, o motocicletă şi un al treilea vehicul.

Accidentul a avut loc în apropierea unui transformator electric, iar asta a dus la explozie, a transmis ministrul informaţiei, Kojo Oppong-Nkrumah. într-un comunicat emis în noaptea de joi spre vineri.

„La orele 17.00 (16.00 GMT), 17 persoane au fost, din păcate, confirmate moarte, iar 59 de persoane rănite au fost salvate”, a adăugat ministrul. Din cele 59 de persoane rănite, 42 primesc în prezent îngrijiri în centre de sănătate şi unele sunt în stare critică, a precizat ministrul.

Toate spitalele din apropiere sunt mobilizate pentru a trata răniţii, iar un plan de evacuare a fost activat pentru a-i transporta pe cei aflaţi în stare critică la unităţi medicale din Accra, astfel încât să poată primi îngrijiri, a afirmat guvernul.

„Pentru a evita a doua explozie, o echipă comună de experţi în explozii din partea poliţiei şi armatei a fost desfăşurată pentru a examina situaţia şi a pune în aplicare măsuri de securitate”, potrivit comunicatului.