(VIDEO) „A mers cu mașina de două ori peste ea. Doi copii au rămas orfani, iar el îmi propune 200 mii lei.” O mamă cere închisoare pentru șoferul care i-a accidentat mortal fiica

 (VIDEO) „A mers cu mașina de două ori peste ea. Doi copii au rămas orfani, iar el îmi propune 200 mii lei.” O mamă cere închisoare pentru șoferul care i-a accidentat mortal fiica
5Shares

Viața ei s-a terminat odată cu moartea fetei sale, accidentată de un șofer, în decembrie 2023, în capitală. Este istoria unei femei din Chișinău, care cere, cu lacrimi în ochi, dreptate pentru singura sa fiică, dar și pentru cei doi copii ai ei, rămași orfani. În cadrul unui interviu cu Adrian Prodan, aceasta a relatat că bărbatul, care este cercetat penal, i-a propus 200 de mii de lei, ca să-i închidă gura: „El a spus că mai mult nu are de unde, pentru că are doar un apartament. Când am auzit asta, mi s-a făcut inima atât de grea, el se teme să piardă un apartament, dar eu mi-am pierdut copilul, care acum e la Doina”, scrie UNIMEDIA.

„Era îmbrăcată în palton alb deschis, tare bine se vedea. Ea mergea liniștit, fără să alerge”

Tragedia s-a produs la 13 decembrie 2023: „Ea era la serviciu, urma să termine munca la 20:00, dar a cerut voie să meargă la școală la adunare. Farmacia se află pe strada Aerodromului, ea a trecut drumul mare, apoi a trecut drumul spre Dimo, acolo unde nu era trecere, până la strada Kiev, unde e stația de troleibuz. Acolo nu este mișcare deloc. Era ora 18:00, era îmbrăcată în palton alb deschis, tare bine se vedea, ea mergea liniștit, fără să alerge.

„El în loc să oprească mașină, să iasă să vadă ce și cum, a dat înapoi și a călcat-o a doua oară”

„A traversat strada, se pornise deja să o facă. De ce șoferul nu a văzut-o, nu știu. Dacă privea înainte, 100% trebuia să vadă. Ori se uita în telefon, ori în altă parte. A călcat-o pe tot corpul, în video se vede cum se ridică roțile, mașina chiar. Acolo era multă lume, martori care au început să strige tare, se aude în video. Iar el în loc să oprească mașină, să iasă să vadă ce și cum, a dat înapoi și a călcat-o iar. Tot corpul de la piept până la picioare a fost rănit”, a relatat mama Marianei, lovită mortal, care s-a stins la 6 zile după accident.

„Când m-au sunat de la spital am crezut că e o farsă. Medicul a spus că sunt răni ce par provocate de un camion”

„În acea zi nu mi-a spus că merge la adunare și eu o așteptam acasă după ora 20:00. Când m-au sunat, credeam că e o farsă. M-a sunat medicul de la urgență, poliția nu a luat deloc legătura cu mine. Când am înțeles că e 100%, repede am mers la Spitalul de Urgență, unde a fost dusă Mariana. A fost supusă unei operații de 3 ore, iar când a ieșit chirurgul, m-a întrebat ce fel de mașină a făcut așa ceva. Sunt răni lăsate ca de un camion”, a mai adăugat mama victimei.

„Doar 30% dintre oameni supraviețuiesc după astfel de traume: Nu îi puteau opri sângele”

Mariana a trăit 6 zile în Reanimare: „Medicul mi-a spus că situația e foarte grea și că doar 30% dintre oameni pot trece cu bine peste. Numai capul era întreg. Când au luat-o la operație au indus-o în comă, pentru că durerile erau foarte mari. Medicii nu au putut opri sângele, au scos mai mult de 2 litri din corp, a fost o hemoragie puternică. A doua zi i-au făcut a doua operație, iar a treia zi – a treia. Abia după asta s-a oprit sângele de la ficat”.

„În fiecare zi 8 oameni donau pentru ea sânge, mai mult de 100 de persoane au donat”

Femeia spune cu lacrimi în ochi că în fiecare zi a așteptat de la medici vestea că fiica ei se simte mai bine, dar nu a fost să fie: „În fiecare zi am fost acolo, de dimineață până seara. Nu am cunoscut-o, toată fața era umflată, era conectată la aparate, picurători. Tare multe transfuzii de sânge i-au făcut. În fiecare zi 8 oameni donau pentru ea, mai mult de 100 de oameni au donat sânge și le mulțumesc frumos. După 3 zile a apărut febra, medicii au spus că așa se întâmplă după operație. Peste o zi i-au dat 3-4 antibiotice deodată, avea infecție în tot corpul. După a 5-a zi, șeful de secție ne-a spus că singura speranță e într-un aparat, singurul pe toată Moldova, dar nu a ajutat-o”.

„Și acum o văd în groapă. Îmi vine să merg să mă culc în locul ei”

Tânăra a decedat în a 6-a zi după accident: „În a 6-a zi, de dimineață am fost acolo, apoi am plecat acasă și seara am sunat medicul și mi-a spus că dacă vreau, să vin mai devreme. Am mers cu soțul, cu nepotul, la 19:30, ni s-a spus că a decedat, dar nu ne-au dat voie să o vedem. Și acum o văd acolo în groapă, îmi vine să mă duc să mă culc în locul ei”.

„Veneau zilnic la ea câte 6-7 medici. Au vrut să o ajute, ca pe o colegă”

Medicii au făcut tot posibilul, spune mama tinerei decedate: „În fiecare zi au făcut consiliu, veneau zilnic la ea câte 6-7 medici. Au vrut să o ajute, ca pe o colegă”.

Cauza decesului ar fi pneumonia în urma traumei, au decis medicii legiști

Cauza decesului ar fi pneumonia în urma traumei, cel puțin așa se indică în expertiza medico-legală. „Ori că au mult de lucru, ori nu au înțeles că e un om tânăr, 47 de ani, că a fost un accident, nu că a stat la pat 1 lună sau 2. Nu a stat la pat. Acest document l-am dat avocatului și credeam că el trebuie să ceară repetat efectuarea expertizei”, spune mama Marianei.

„Știi ce, chiar și fiica matale a spus că nu are pretenții la mine cu acest accident”

Femeia nu-și poate opri lacrimile când vorbește despre bărbatul care i-a omorât fiica: „Pe șofer l-am văzut o dată, în spital. Dar când s-a produs accidentul, el m-a sunat, în acea seară. Mi-a spus: „Eu nu sunt vinovat, fiica matale brusc a ieșit în fața mașinii”. A doua zi m-a sunat cu o nouă versiune: „Nu am văzut-o, pentru că ea a fost întinsă pe drum”. Noi atunci încă nu aveam video de la martori. Nu aveam putere să vorbesc, să-i spun nimic. A treia seară când m-a sunat am început să mă revolt deja, iar el mi-a zis: „Știți ce, chiar și fiica matale a spus că nu are pretenții la mine cu acest accident”. Asta deși fiica mea era în comă. Veneam acasă la 22:00- 23:00 și el parcă știa că anume atunci sunt acasă. Când fiica mea era la reanimare, a venit acolo cu soția. Mi-a spus că vrea să vorbească cu mine, că trebuie neapărat să-l ascult. I-am spus că nu vreau și nu pot și am început să plâng. Au ieșit medicii de la reanimare și i-au alungat de acolo. Mai mult nu mi s-a adresat”.

Șoferul a propus 200 de mii de lei părinților femeii pe care a călcat-o de 2 ori cu mașina

Mama Marianei se arată indignată de comportamentul șoferului: „Nu știu cum vor interpreta la judecată acest video, dar 200% e vina lui. Cum se poate comporta acest șofer așa cu noi, oamenii care și-au pierdut unicul copil? Avocatul lui ne-a spus că ne poate da 200 de mii de lei, dar pentru ce? Să tac sau să spun că nu e vinovat? Nu știu. Am spus că să îmi dea și aurul de pe tot pământul, copilul oricum nu mi-l va întoarce. El a spus că mai mult nu are de unde, pentru că are doar un apartament. Când am auzit asta mi s-a făcut inima atât de grea, el se teme să piardă un apartament, dar eu mi-am pierdut copilul, care acum e la Doina. El socoate că asta e pe un cântar?”

„Viața mea s-a terminat și nu are sens mai departe. Șoferul trebuie să meargă la pușcărie”

Femeia spune că șoferul nu a ajutat în niciun fel pentru înmormântare și nici nu a donat sânge: „Viața mea s-a terminat și nu are sens mai departe. Nu doresc nimănui așa durere. El a devenit cel mai mare dușman din viața mea, nu vreau să-l văd. Cum se poate el apăra? Dacă trebuia doar să privească înaintea mașinii. El nu a putut să nu o vadă, trebuie să meargă la pușcărie”

La ce etapă se află dosarul penal și când va avea loc prima ședință aflați din interviu:

5Shares

Aura Mereuta

https://shok.md