(VIDEO) Acuzații reciproce între șoferii care și-au pierdut soțiile, într-un accident din 2020: – M-a lăsat văduv și nu m-a ajutat cu un leu. – Vrea să facă show din tragedie

 (VIDEO) Acuzații reciproce între șoferii care și-au pierdut soțiile, într-un accident din 2020: – M-a lăsat văduv și nu m-a ajutat cu un leu. – Vrea să facă show din tragedie
1Shares

Încă acum trei ani, Ion Tabacari din satul Sadîc, raionul Cantemir, trăia liniștit alături de soția lui, Maria, și cele două fiice ale lor. Acum, însă, viața bărbatului se împarte în până la și după 20 iunie 2020. În acea zi, familia Tabacari a pornit în drum spre rudele femeii, la Soroca. Însă nu au mai ajuns acolo. Ion și copiii au supraviețuit, iar Maria a murit, în drum spre spital. Ion recunoaște că nici astăzi încă nu-și poate reveni după tragedia care i-a răsturnat viața, chiar dacă au trecut deja 3 ani. Și mai multă durere îi provoacă faptul că vinovatul nu a fost pedepsit. Mai mult, comportamentul acestuia depășește orice limită, spune Ion. Bărbatul a povestit, la Aici Moldova, despre drama familiei sale. Ce versiune prezintă șoferul care ar fi provocat accidentul și care a fost decizia autorităților aflați mai jos, scrie UNIMEDIA.

„Ne-am cunoscut pe rețelele de socializare, avea 17 ani. Își dorea foarte mult un copil, iar cum a împlinit 18 ani, a rămas însărcinată. După ce s-a născut fetița mai mare, am plecat în Germania, am stat doi ani și jumătate, apoi s-a născut a doua fetiță, tot acolo. Peste un an ne-am reîntors în țară, ca să ne oprim aici, am considerat că ne vom descurca. Aveam o viață liniștită, o familie fericită până în momentul accidentului. Îmi reapare mereu în ochi zâmbetul ei. Mereu am ținut în familie, ne-am dat ambii interesul, nu am căutat certuri”, povestește Ion.

„Soția a avut lovitură de la scaunul meu, care i-a zdrobit organele”

Accidentul s-a produs la circa un an după ce familia a revenit de peste hotare. Maria urma să împlinească, în scurt timp, 24 de ani, dar nu a fost să fie: „Duminică trebuia să participăm la botezul fetiței surorii Mariei, așa că ne-am pornit de sâmbătă. Ne-am pornit de la Sadîc, am ajuns la Comrat, am alimentat mașina și ne-am pornit mai departe. Când s-a produs accidentul încă era ziua afară, eu am experiență la volan și în Germani și de acolo în Germania am mers eu la volan. Într-o cotitură, mașina respectivă a încercat să iasă la depășire, șoferul a frânat brusc, s-a retras pe partea dreaptă a varosabilului, din cauza camionului, apoi a văzut momentul când intră în mașina mea. Am întors capul ca să văd ultima oară fetițele, ele erau în scaune auto. Soția a avut lovitură de la scaunul meu, care i-a zdrobit organele în ea. Când a văzut mașina, soția a vrut să strige, iar eu i-am spus că știu, nu voiam să sperii fetițele”.

„Celălat șofer avea 34-35 de ani. Soția lui a decedat pe loc”

La volanul mașinii care a accidentat automobilul lui Ion era un bărbat din Găgăuzia: „Avea 34-35 de ani, Vadim Răileanu. Și soția lui a decedat, pe loc”.

„Prima oară când m-am ridicat pe picioare, după accident, mă bucuram ca un copil mic”

Ion Tabacari a stat mai mult de o lună în spital, iar când a fost externat, a refuzat să intre în propria casă, decât pe picioarele proprii: „De la spital am fost adus în poziție culcată, din cauza fracturilor. Prima noapte am dormit în casă, iar a doua zi am cerut să fiu scos afară și am dormit pe prispă, mai mult de 2 luni. Am zis că voi intra în casă pe picioarele mele, iar prima oară când m-am ridicat pe picioare, mă bucuram ca un copil mic”.

„A fost un șantaj. Am înțeles că ar putea plăti cuiva și nu voi mai fi eu pe pământ”

Șoferul care a provocat accidentul s-a apropiat de Ion Tabacari după peste 3 luni de la tragedie: „Mi-a spus dacă voi avea nevoie financiar, mă va ajuta. Am dorit să fie o sumă rotundă, să nu-mi dea 2 mii de lei. Am cerut 50 de mii de euro, nu l-am obligat să îmi dea banii grămadă. Mi-a spus că se va gândi, iar la câteva zile a trimis o persoană care încerca să mă convingă să ajungem la un numitor comun și să nu-mi dea niciun leu, precum că „și el a suportat pierderi, și el are copil”. Mi-a spus că de suma pe care o cer eu se pot face mult mai multe lucruri, pentru mine a fost ca un șantaj, ceva inacceptabil. Dacă nu era un șantaj, mă ajuta cât de cât financiar, din start. Din acele cuvinte am înțeles că ar putea plăti cuiva o sumă mult mai mică și nu voi mai fi eu pe pământ și nu va avea cine lupta pentru dreptate”.

„Nu pot munci, primesc pentru fetițe puțin ajutor, mă ajută și părinții”

Ion spune că după accident, nu mai poate munci: „Nu mai pot ridica greutăți, îmi dă complicații la piciorul drept, nici nu pot merge. Primul an am avut grad de dizabilitate sever, acum e de gradul doi sau trei. Primesc pentru fetițe puțin ajutor, mă ajută și părinții. Nu am avut posibilitatea să mai plec peste hotare”.

„El vrea să facă show din tragedie, să strângă like-uri și reposturi”

Contactat de echipa Aici Moldova, Vadim Răileanu, șoferul care ar fi provocat accidentul, profesor la o școală profesională din Taraclia, a relatat versiunea sa despre accident, dar și despre amenințările în adresa lui Ion: „Eu nu l-am amenințat, acestea sunt vorbe, el vrea să facă show din tragedie, să strângă like-uri și reposturi. Pentru mine asta e o tragedie, atât pentru familia mea, cât și pentru familia lui. Nu sunt dovezi că eu am ieșit la depășire, așa gândește Ion, așa spune, eu eram în cotitură, ploua și am derapat de pe banda mea pe cea care se deplasa el”.

„El își recunoaște vina doar în cuvinte, dar asta nu ne-a ajutat să ne recuperăm, eu și copiii”

Ce a declarat inculpatul în ședința de judecată, care a fost decizia magistraților și de ce Ion Tabacari crede că instanța nu i-a făcut dreptate aflați în emisiune:

Bunica fetițelor rămase fără mamă, după accidentul teribil pe traseul Comrat-Taraclia, provocat acum 3 ani, de un BMW, a lăsat munca peste hotare și îl ajută pe fiul său – tatăl copilelor, să le crească. Femeia a povestit prin ce greutăți au trecut nepoatele sale, după tragedie, dar și cum se simt ele acum. Todoată, tatăl fetelor susține că oamenii legii au tergiversat foarte mult procesul și că nu există nici până astăzi o decizie a instanței de judecată, iar șoferul vinovat se află la libertate.

Accidentul cumplit s-a produs pe 20 iunie 2020, în jurul orei 20:00, între un BMW şi un Peugeot, pe traseul Comrat-Taraclia, și s-a soldat cu două persoane decedate şi patru – rănite.

Potrivit surselor UNIMEDIA, un tânăr, la volanul unui BMW, circula cu viteză excesivă, iar într-o curbă a pierdut controlul volanului, intrând într-un Peugeot, care venea din sens opus.

În urma impactului, un pasager din BMW și un pasager din Peugeot au decedat. De asemenea, șoferul BMW-ului, conducătorul și doi pasageri din Peugeot au fost spitalizați.

În Peugeot se afla o familie. Tatăl a fost spitalizat, la fel și copiii săi, în vârstă de 2 și, respectiv, 5 ani, iar mama fetițelor a decedat în drum spre spital.

Oamenii legii anunțau, atunci, că șoferul BMW-ului riscă închisoare de până la 8 ani. Până în prezent, însă, acesta este la libertate.

1Shares

Aura Mereuta

https://shok.md