(VIDEO) Alan Lancaster, fondatorul celebrei trupe „Status Quo”, a murit

 (VIDEO) Alan Lancaster, fondatorul celebrei trupe „Status Quo”, a murit

Alan Lancaster, basistul și membru fondator al celebrei trupe britanice Status Quo, în vârstă de 72 de ani, a murit. El a fost găsit în locuința sa din Australia, unde trăia de 45 de ani. Potrivit unui cunoscut jurnalist de radio australian, prieten foarte apropiat al lui Alan Lancaster, muzicianul suferea de scleroză multiplă, SHOK.md.

„Cu inima frântă vă anunţ decesul lui Alan Lancaster, un muzician englez cu sânge nobil, un zeu al chitarei și fondator al emblematicei formaţii Status Quo”, a scris Craig Bennett pe contul său de Facebook.

Formaţia rock Status Quo a fost fondată în 1962, cu denumirea „The Spectres” de studenții Francis Rossi și Alan Lancaster. E activă cu actuala denumire din 1969. Au lansat 33 de albume și pe peste 60 de single-uri, între care „Rockin All Over the World”, „Whatever You Want” sau „In the Army Now”.

22 dintre piese au fost în Top 10 în Regatului Unit. În 1991, trupa a fost distinsă cu un premiu special pentru contribuția remarcabilă la dezvoltarea muzicii britanice.

În formula Francis Rossi, Andy Bown, John „Rhino” Edwards, Leon Cave, Richie Malone, Status Quo a lansat ultimul album, „Backbone”, acum doi ani.

Maria Palade

https://shok.md/