(video) Calvarul prin care a trecut o moldoveancă după ce s-a căsătorit în Turcia

 (video) Calvarul prin care a trecut o moldoveancă după ce s-a căsătorit în Turcia

O moldoveancă a povestit în cadrul unui interviu, despre calvarul prin care a trecut, după ce s-a căsătorit cu un bărbat de origine turcă. Dacă, de la început totul era relativ bine, atuci, după s-a început coșmarul vieții ei. Femeia a fost supusă violenței domestice, dar a găsit putere să iasă din această căsnicie, scrie SHOK.md.

Elena a făcut cunoștință cu fostul ei soț, la vârsta de 20 de ani, prin intermediul verișoarei. Apoi a plecat în vacanță în Turcia și acesta i-a dăruit un inel.

„Aveam o diferență de 12 ani. El mi-a făcut cunoștință cu familia lui, iar după două săptămâni de cunoștință, mi-a dăruit un inel de aur. De la început nu am înțeles care-i faza și verișoară mi-a spus peste o lună când am ajuns în Moldova că el m-a cerut în căsătorie și voi fi soția lui. Am continuat să comunicăm prin mesaje pe o rețea de socializare”, a declarat Elenal

Peste aproximativ un an, el a venit în Moldova și a făcut cunoștință cu familia ei, după care s-au căsătorit în Strășeni: El a plecat înapoi în Turcia, iar Elena a rămas aici ca să-și continue studiile.

„Undeva în octombrie ne-am înscris aici, apoi am plecat în Turcia și am făcut nuntă. Parcă era mai diferit de unii bărbați de la noi din țară. Deci am terminat studiile și am plecat în Turcia, împreună cu tatăl meu care a stat cu mine două săptămâni. Iar când tatăl a plecat, am simțit că sunt departe de casă. Este o limbă nouă, cultură, tradiție, eu nu puteam să mănânc mâncarea lor și multe alte chestii, iar după o lună și ceva de locuit cu fostul meu soț am vrut să divorțez.

Ei au așa o tradiție, când ai o problemă se adună toată familia. Eu nu mă înțelegeam cu el, nu cunoșteam limba”.

 Elena a acceptat situația și peste patru luni a rămas însărcinată. iar din cauză că făcea sport a pierdut primul copil. Iar peste două luni a rămas din nou însărcinată. Aceasta a povestit că avea parte de foarte multă atenție din partea fostului soț. Atunci a simțit că este bărbatul pe care-l vrea ca tată la copilul ei.

„Toate problemele au început după ce a născut. Undeva copilul avea 7-8 luni, el a început să se comporte foarte urât. Avea o zi în săptămână liber și eu i-am zis ca să o petrecem în familie. La care el îmi spune că este obosit: vreai ți-ai luat copilul și ai plecat la plimbare. Atunci am înțeles că ceva nu-i bine.Nu aveam probleme din punct de vedere financiar. El se preocupa de toate cheltuielile. 

Înainte să plec în Moldova, când copilul avea 8 luni, el a început să se comporte foarte urât. Eu l-a părinți le-am zis că am venit în vizită, iar timp de două luni el m-a convins să mă întorc înapoi, iar când m-am reîntors în Turcia, a fost bine o lună, după care s-a început un coșmar”.

Prima bătaie.

„Eu am început să vreau mai multe: să ies, să lucrez, să am prieteni, să vreau ceva de la viață, nu să stau toată ziua în casă. Pe 17 martie el a strigat foarte tare la mine și a vrut să mă lovească și singur s-a oprit. Eu am rămas șocată, de ce? Peste o lună eu am ieșit cu o prietenă să bem o cafea. Când am venit acasă, lui nu i-a plăcut că am stat o oră și m-a luat în bătăi.

A fost prima bătaie din viața mea, în care m-a lovit foarte mult după cap cu telefonul, după care s-a suit peste mine. A luat o pernă și mi-a pus-o pe față. A zis: mai mult să nu stai atâta afară”.

 Atunci nu înțelegeam ce se întâmplă. Mă gândeam la copilul meu de un an și șapte luni care a văzut totul.

A doua zi el mi-a zis: eu nu te-am lovit, asta a fost o criză, eu nu țin minte nimic. S-a cerut scuze, a spus că-i pare rău pentru tot, noi avem un copil, nu trebuie să ne despărțim și mi-a promis că nu va mai face astfel de lucruri.

După prima bătaie i-am zis că niciodată nu te vei atinge de trupul meu pe plan intim. Tu m-ai lovit înseamnă că nu ai respect.

Tânăra a început să studieze, însă partenerului ei nu i-a plăcut.

„Eram în vizită la niște rude de-a lui. S-a servit alcool, am început să ne certăm acolo și când am ieșit afară cu copilul în brațe, el în stradă  m-a lovit. Oamenii se uitau și nu au făcut nimic. Eu am zis că aici poate să te omoare și nimeni nu se bagă. Atunci am înțeles că cu omul acesta nu pot să-mi fac o viață, Eu trebuie să lupt pentru mine și copilul meu”.

Elena a început să lucreze la o grădiniță privată, profesoară de engleză.

„Eu nu voiam să plec acasă, am dormit de multe ori în parc. Plecam și lăsam copilul cu el, ca să nu mă cert și să nu mă lovească din nou, mă duceam în parc, de multe ori am dormit în scara blocului, dacă ceva se întâmplă cu copilul să fiu mai aproape.

Mă lovea aproape în fiecare săptămână și devenea din ce în ce mai agresiv

O dată a luat canapeaua și mi-a pus-o peste gură și s-a așezat pe ea. A zis că aici vei muri. Am putut să ies cumva de sub canapeaua aia.

Apoi a început tot mai violent.

Eu am avut o adunare la școală și am venit mai târziu. Am început să ne certăm, eu i-am zis să ne despărțim, el nu a acceptat. A luat cuțitul din bucătărie și m-a înjunghiat în burtă, sângeram și el nu avea nici un stres”.

Părinții nu o credeau. 

„Îmi era rușine și mă gândeam ce va zice lumea. Am vorbit cu părinții lui, dar nimic nu s-a schimbat. Într-o zi eu i-am zis: sau pleci tu sau eu. Am închiriat o casă și când a plecat l-a lucru, am luat două genți și copilul și m-am mutat.  Patru luni nu a dat nici un semn”.

Ar fi avut gânduri suicidale.

„Foarte des aveam gânduri de suicid, fiindcă nu vorbeam cu nimeni. Am început să mă ocup mai mult cu sportul, să citesc, mi-am luat două joburi ca să fiu mai mult ocupată, ca să nu fac ceva urât.Mulțumesc părinților că m-au susținut. Surorile mele mă sunau de două ori pe zi”. 

Părinții soțului și a Elenei nu credeau că partenerul ei este violent. Aceasta a filmat două filmulețe în timp ce o bate și le-a trimis rudelor, pentru a le demonstra.

„Eu i-am zis că dacă nu-mi dai divorțul arăt aceste videouri la instanță. Așa am obținut divorțul de la el. La început nu comunica de loc, timp de un an nu am avut niciun ajutor.

La moment foarte greu ne înțelegem, eu i-am explicat copilului că nu trebuie să-l urască că este tatăl tău. 

Eu i-am spus că două zile în săptămână trebuie să stea cu copilul, pentru că el are nevoie și de mamă și de tată”.

Citește și