(VIDEO) Xenia Deli, printre „prietenii lui Plahotniuc, care și-au făcut pașapoarte la distanță”. Dezvăluirile șefului ASP

 (VIDEO) Xenia Deli, printre „prietenii lui Plahotniuc, care și-au făcut pașapoarte la distanță”. Dezvăluirile șefului ASP

Fotomodela Xenia Deli, femeia de afaceri Cezara Salinski s-ar afla printre persoanele, care ar fi beneficiat de pașaport la distanță, datorită relațiilor de prietenie cu fostul lider PD, Vladimir Plahotniuc. Dezvăluirile au fost făcute în cadrul emisiunii Cutia Neagră Plus de la TV8, de șeful ASP, Mircea Eșanu , care a dat și alte nume din lista beneficiarilor, scrie SHOK.md.

Pe lângă liderul Partidului Șor, Ilan Șor, alte circa 30 de persoane au beneficiat de pașapoarte făcute la distanță.

„Ilan Șor este unul din alte încă vreo 30 de persoane care și-au făcut pașapoarte la distanță. S-a folosit o fotografie mai veche în act. A fost ușor de identificat aceste acte. Este vorba despre camarazii lui Plahotniuc. Pe această cauză este un dosar penal. Multe persoane de la ASP au fost interogate pe acest dosar și sper că va fi dus la bun sfârșit. Au fost identificate mai multe persoane  care erau  grav bolnave, oameni simpli sau în stare gravă și trebuiau transportați la spital. ” a precizat Eșanu.

La sfârșitul lunii noiembrie 2021, Ilan Șor a rămas fără două acte de identitate. Agenția de Servicii Publice a efectuat un control la sesizarea Procuraturii Anticorupție privind respectarea procedurilor de eliberare a actelor de identitate ale cetățeanului Republicii Moldova Ilan Șor.

În urma verificărilor, ASP a constatat că atât buletinul de identitate emis în 2012, cât și pașaportul emis în 2010 au fost perfectate și eliberate cu încălcarea legislației fiind întocmite în lipsa acestuia.

Maria Palade

https://shok.md/