(video) Cazul tânărului gay, hărțuit în Armată, a ajuns pe masa comandantului suprem: Ce spune Maia Sandu

 (video) Cazul tânărului gay, hărțuit în Armată, a ajuns pe masa comandantului suprem: Ce spune Maia Sandu

Președinta țării, Maia Sandu,  care este și comandant suprem al forțelor armate va aborda astăzi,  cazul tânărului hărțuit în unitatea militară, după ce s-a aflat că este gay. Președinția spune că astfel de comportament discriminator este inacceptabil. Declarația a fost făcută astăzi, la o conferință de presă, relatează SHOK.md.

„Astăzi voi avea o întrevedere cu ministrul, unde vom discuta despre acest caz  și măsurile întreprinse pentru ca să nu se mai repete astfel de situații.

 Noi respectăm drepturile tuturor cetățenilor și trebuie să ne asigurăm că toate instituțiile statului în primul rând,  respectă aceste drepturi și nu admit aceste abuzuri. Repet – e unul dintre subiectele pe care o să le discut, la ședința  cu Ministerul Apărării și o să revin cu o informație mai cuprinzătoare despre acțiunile pe care le propunem”, a menționat Maia Sandu. 

Un militar din Armata Națională ar fi fost supus hărțuirii în ultimele șase luni, după ce s-a aflat că este gay. Tânărul a declarat pe o rețea de socializare că la data de 10 noiembrie trebuia să se prezinte în unitatea militară, din concediu, lucru pe care refuză să-l facă.  Acesta a spus că  își asumă toată responsabilitatea pentru acțiunile sale.

Solicitat să vină cu o reacție pentru SHOK.md, Ministerul Apărării ne-a comunicat că a creată o comisie pentru a investiga cazul tânărului și precizează că nu tolerează discriminarea: