(VIDEO) CEC: Localitatea în care niciun alegător nu s-a prezentat la secția de votare

 (VIDEO) CEC: Localitatea în care niciun alegător nu s-a prezentat la secția de votare
4Shares

Comisia Electorală Centrală a prezentat, în cadrul unui briefing de presă, informații actualizate despre desfășurarea turului II al scrutinului electoral. Potrivit șefei CEC, Angela Caraman, în una dintre aceste localități, niciun alegător nu s-a prezentat la secția de votare, până la amiază, scrie UNIMEDIA.

Președinta CEC, Angela Caraman: „Localitatea cu cea mai ridicată prezență la vot este Corjova, raionul Dubăsari – 41% din alegători. Localitatea cu cea mai slabă prezență este Salcia rn. Taraclia, unde s-au prezentat la urne puțin peste 2% din alegători.

În 178 de localități avem rată de participare necesară, prin urmare, putem vorbi preventiv despre faptul că alegerile acolo sunt valabile.

Cei mai pasivi rămân a fi tinerii între 18 și 25 de ani.

În localitățile unde au loc alegeri repetate: Sămănăuca, Orhei -17% de participare, Salcia, Taraclia – puțin peste 2%.

În 2 localități este înregistrată o rată foarte scăzută Cotovsc, UTA Găgăuzia – mai puțin de 1% și avem o secție de votare unde alegătorii au decis să nu participe la scrutin, localitatea Chioselia Rusă din UTA Găgăuzia.

În intervalul orelor 7:00-12:30 au fost înregistrate 23 de cazuri referitoare la diverse incidente: 7 cazuri de agitație electorală interzisă, 3 cazuri de fotografiere a buletinelor de vot, 2 cazuri de bănuială rezonabilă de corupere a alegătorilor, 5 cazuri de transportare a alegătorilor și alte 6 cazuri pe alte încălcări”.

Urmăriți live, pe UNIMEDIA:

Turul II al alegerilor locale are loc astăzi, în 273 de localități din întreaga țară. Comisia Electorală Centrală a tipărit pentru astăzi 828 557 buletine de vot, dintre care 637 890 în limba română și 190 667 în limba rusă. Totodată, în 8 localități au loc astăzi alegeri repetate – în șase localități pentru funcția de primar și consilier local, iar în două localități doar pentru funcția de consilier local. UNIMEDIA transmite live cele mai importante evenimente de astăzi. Fiți alături de noi.

544 de candidați luptă pentru fotoliul de primar astăzi. Raionul cu cele mai multe localități, unde se desfășoară turul II, este Orhei, iar în raioanele Dondușeni, Basarabeasca, Taraclia – turul II al scrutinului are loc în câte o singură localitate.

Prim-ministrul Dorin Recean și-a exercitat dreptul civic, în această dimineață, la secția de votare din orășelul Codru, acolo unde se desfășoară al doilea tur al alegerilor locale. „Este foarte important ca fiecare să iasă astăzi la vot, să ne alegem primarii, este cel mai important exercițiu democratic”, a subliniat șeful Cabinetului de miniștri.

4Shares

Aura Mereuta

https://shok.md