(video) Crima odioasă de la Hiliuți: Cei doi tineri, uciși cu o rangă, după ce ar fi trișat în jocurile de noroc. 4 suspecți, reținuți

 (video) Crima odioasă de la Hiliuți: Cei doi tineri, uciși cu o rangă, după ce ar fi trișat în jocurile de noroc. 4 suspecți, reținuți

Inspectoratul General al Poliției a prezentat, în cadrul unei conferințe de presă, detalii despre crima odioasă de la Hiliuți, raionul Fălești, unde doi tineri au fost găsiți morți. Corpurile neînsuflețite ale acestora au fost depistate ieri, într-o fâșie forestieră din sectorul de vile amplasat în extravilanul satului, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

(update) Suspecții sunt reținuți pentru 72 de ore, au fost audiați, însă informația dacă și-au recunoscut sau nu vina nu poate fi făcută publică, pentru a nu prejudicia mersul anchetei. Oamenii legii continuă măsurile speciale, pentru acumularea probelor. Reținuții riscă detenție pe viață, dacă vor fi găsiți vinovați.

(update) Igor Zglavuță, șef adjunct al INI: Una dintre victime avea statut de bănuit pe omor și tâlhărie. Ultimul a fost eliberat la expirarea termenului de un an de măsură preventivă arest. Mai mult de un an nu e posibili de aplicat măsura de arest.

Ambii au fost bătuți în cap cu o rangă de metal, au fost ademeniți sub pretextul de a juca în cărți, părțile vătămate au câștigat o sumă impunătoare de bani de la criminali. Criminalii ca să-și ia revanșa au stabilit un nou joc, dar i-au imobilizat și i-au dus în pădure. Victimele au fost puse în portbagajul mașinii care aparținea unuia dintre tinerii omorâți.

(update) Victor Tudorovici, șef adjunct al Brigăzii Fulger: Ni s-a comunicat că sunt mai mulți suspecți, 2 dintre ei fiind sportivi de performanță, unul fiind maestru în lupte libere. Am primit informația operativă și ne-am deplasat 12 colegi la Fălești.

(update) Igor Zglavuță, șef adjunct al INI: Persoanele decedate au avut anterior un conflict cu alte persoane din contingentul special, anterior judecate. Baza financiară a lor se făcea pe baza jocurilor în cărți, ei trișau, în lumea criminală nu se practică acest lucru. Săptămâna trecută ei au avut un conflict cu altcineva. Am avut 12 persoane prelucrate, în urma analizei acestei informații am depistat cu cine au avut conflict, sunt 4 persoane, doi din Sîngerei, doi localnici, unul fiind sportiv de performanță. Una dintre victime tot era boxer. S-a decis reținerea celor 4 persoane, am solicitat intervenția colegilor de la Fulger, pesoanele sunt pregătite bine, era informația că doi sunt înarmați. Doi au fost reținuți la domiciliu, alți doi localizați și reținuți în stradă cu ajutorul colegilor de la SIS.

Urmăriți conferința integral, pe UNIMEDIA.

Corpurile neînsuflețite ale celor doi tineri, de 25 și 26 de ani, locuitori ai municipiului Bălți, au fost depistate într-o fâșie forestieră din sectorul de vile amplasat în extravilanul satului Hiliuți din raionul Fălești, în jurul orei 13:50.

Potrivit oamenilor legii, ambele cadavre aveau semne vizibile de moarte violentă, caracteristice maltratării.

Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală pentru omor, în cadrul căreia urmează a fi efectuate acțiuni de urmărire penală, dar și măsuri speciale de investigații, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.