(VIDEO) Cum au trecut Harry și Meghan primul test al apariției lor publice în Marea Britanie după doi ani

 (VIDEO) Cum au trecut Harry și Meghan primul test al apariției lor publice în Marea Britanie după doi ani

Când ducele și ducesa de Sussex au coborât, vineri, din mașină la Catedrala Saint Paul au atras imediat atenția. Când ești o celebritate mondială, ești membru al familiei regale și nu ai mai fost văzut în Marea Britanie de doi ani, după ce ai plecat în circumstanțe controversate, e greu să treci neobservat. Deloc surprinzător, păreau ușor nervoși. S-au ținut strâns de mână, iar Meghan și-a îndreptat gulerul hainei Dior. Au stat de vorbă unul cu celălalt, dar le puteai simți precauția, scrie SHOK.md cu referire la digi24.

În fața Catedralei St. Paul, unde s-a ținut slujba cu ocazia Jubileului de Platină al Reginei, se adunaseră mulți oameni. Cei mai mulți dintre ei erau susținători dedicați ai familiei regale. Îi vor primi oare bine?

Cu o zi înainte, prinţul Harry şi soţia sa, Meghan, au avut o prezență discretă la parada militară Trooping the Colour care a deschis seria de evenimente ce marchează Jubileul de Platină al reginei Elisabeta a II-a. Excluşi de la balconul oficial al Palatului Buckingham, deoarece nu mai sunt membri activi ai Casei Regale britanice, ducele şi ducesa de Sussex au urmărit parada, alături de copiii lor, din fostul birou al ducelui de Wellington.

Nu au fost făcute fotografii nici la sosirea lor în Marea Britanie, iar Meghan și Harry nu au avut nicio apariție publică și nu au dat niciun interviu. Potrivit BBC, cei doi nu vor să fie acuzați că „fură” atenția presei și a publicului, într-o perioadă festivă dedicată reginei Elisabeta a II-a, care sărbătorește 70 de ani de domnie.

Vineri, însă, apariția lor la Catedrala St. Paul nu a mai putut să fie la fel de discretă.

Iar în timp ce cuplul Harry – Meghan urca treptele catedralei, mulțimea a aplaudat și a aclamat. A fost un răspuns spontan și cald, binevenit pentru cei doi, care și-au făcut prima apariție publică împreună după doi ani în Marea Britanie.

Ultimul lor angajament regal fusese în martie 2020, la slujba pentru Commonwealth de la Westminster Abbey. Atunci, atmosfera a fost mult mai sumbră. Fricțiunile din cadrul familiei regale s-au văzut inclusiv în fața camerelor de luat vederi. Prințul William și prințul Harry abia dacă au schimbat o privire, deși erau așezați unul lângă celălalt.

Cum au fost așezați Harry și Meghan, pentru a evita o întâlnire directă cu William și Kate

Coregrafia evenimentelor regale este întotdeauna atentă și precisă, iar vineri nu a făcut excepție. Prințul Harry și Meghan au fost așezați de partea cealaltă a culoarului față de ducele și ducesa de Cambridge, evitând astfel orice imagini incomode. Ei au stat alături de prințesa Eugenie și soțul ei, Jack Brooksbank. Cuplurile sunt apropiate. Eugenie și Jack, împreună cu micuțul lor, i-au vizitat pe soții Sussex în California, în luna februarie.

De partea cealaltă a lor a stat Lady Sarah Chatto, fiica Prințesei Margaret și nepoată îndrăgită a reginei, o prezență calmă și reconfortantă. A fost un plan de aranjare a locurilor cum nu se putea mai sigur, comentează BBC.

Când cuplul a părăsit catedrala, s-a auzit totuși un huiduit straniu din mulțime, dar s-a pierdut repede printre multele aplauze. Nu a existat o ostilitate reală.

Dincolo de fast, ceremonie, petreceri și reflecțiile prilejuite, Jubileul de Platină este și despre familie, cu toate defectele și tensiunile sale.

Regina a fost nevoită să privească slujba de acasă, dar precizase anterior că, indiferent de probleme și de trecut, nepotul ei, prințul Harry și soția sa, Meghan, sunt bineveniți la sărbătoarea Jubileului.

Primul obstacol public al scurtei reveniri a lui Harry și Meghan la îndatoririle regale a fost parcurs cu succes, conchide BBC.

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și