(VIDEO) Cum e să fii gras în Moldova: „Complexele încep în copilărie”

 (VIDEO) Cum e să fii gras în Moldova: „Complexele încep în copilărie”
0Shares

Tania Goncear, femeie de afaceri, profesoară în trecut fost invitată la un nou episod #podcastgalben , cu Dorin Galben și cu jurnalista Mariana Galben. Din acest interviu aflăm mai multe detalii despre complexele cu care ne confruntăm, de unde apar acestea, cum sunt oamenii complexați și ce e de făcut pentru a scăpa sau cel puțin pentru a diminua efectele negative ale complexelor asupra noastră, scrie SHOK.md.

Cel mai frecvent complex este de-a ne subestima:

„Eu sunt o persoană complexată din cauza kg în plus. Totul a început din copilărie. Chiar atunci, când eram în perioada creșterii. Eram cea mai înaltă fată, dar îmi plăceau băieții de statură joasă. Cred că și asta tot a fost un complex. Mă gârboveam mereu ca să fiu cât mai aproape de înălțimea lor”, a spus Tania.

„Cel mai recent complex apărut recent este că pleoapele mele sunt căzute, pentru că cineva mi-a zis să fac operație. Iar alt exemplu a fost când aveam kg în plus: S-a rupt scaunul, când am fost la nuntă. Îmi era foarte rușine că toți mă priveau și atunci s-a întărit complexul de kg în plus”, a adăugat Tania.

„ Eu de mic copil eram grasă. Eu învățam bine, colegii aveau ajutor din partea mea, aveau de copiat și nu am avut probleme în școală. Distanța de oameni am ținut-o pentru că aveam frica de ofensă. Și la maturitate este straniu să aud „Ce fund ai!”, asta e o idioțenie. La mine s-a schimbat totul, când am slăbit mult de la 105 la sub 67. Eu m-am îndrăgostit de mine, când am slăbit”, spune Mariana.

Chiar și Dorin Galben are complexe:

„Mereu sunt nemulțumit, mereu știu că este loc de mai bine. Modul în care se spune că tu nu vei reuși nimic, e destul de dur pentru un copil”, spune jurnalistul.

Rolul profesorului este foarte important în viața copilului:

„Ca profesoară am observat că toți copiii au complexe, asta este foarte grav. Unii sunt complexați, chiar din clasele primare. Ca copilul să fie mai bun și deschis îi oferi posibilitate să se afirme la lecție ”, spune Mariana.

Vezi video-ul de mai jos:

0Shares

Maria Palade

https://shok.md/