(VIDEO) ,,Dedicație” muzicală de la Usatîi: Давай за нас, давай за вас, давай за весь российский газ

 (VIDEO) ,,Dedicație” muzicală de la Usatîi: Давай за нас, давай за вас, давай за весь российский газ
0Shares

Renato Usatîi, face haz de necaz și cântă despre gaz, lumină și căldură, pentru că Contractul între Gazprom și Moldova-Gaz va fi prelungit pe o perioadă de 5 ani, scrie SHOK.md.

Renato interpretează o felicitare, pentru Gazprom: „Давай за нас, давай за вас, давай за весь российский газ” (hai pentru noi, hai pentru tine, hai pentru tot gazul rusesc).

Vezi în video de mai jos:

Conform condițiilor noului contract, în primul și al patrulea trimestru al anului RM va cumpăra 70% din volumele în baza prețului la petrol, iar restul – la prețurile pieței, în al doilea și al treilea trimestru – 30% în baza prețului petrolului, iar restul – la prețurile pieței.

Potrivit sursei TASS, „ținând cont de situația de pe piață, modificările pot duce la o creștere de două ori a prețurilor față de vechea formulă, până la 500-600 de dolari la 1.000 per mia de metri cubi”.

Contractul între Gazprom și Moldova-Gaz va fi prelungit pe o perioadă de 5 ani utilizând formula de preț propusă de partea moldovenească. Livrările de gaz conform noului contract urmează să înceapă din 1 noiembrie 2021.

0Shares

Maria Palade

https://shok.md/