(VIDEO) Deputații au aplaudat în picioare pentru Valentina Rusu-Ciobanu: Artista a împlinit 101 ani

 (VIDEO) Deputații au aplaudat în picioare pentru Valentina Rusu-Ciobanu: Artista a împlinit 101 ani

Artista Valentina Rusu-Ciobanu a împlinit astăzi, 28 octombrie, 101 de ani. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, la final de ședință i-a adus un omagiu, iar deputații în picioare au aplaudat pentru ea, scrie SHOK.md cu referire la unimedia.

„Vă rog împreună să-i transmitem o felicitare unei personalități a artei, a picturii din RM – doamna Valentina Rusu-Ciobanu care împlinește astăzi o vârstă onorabilă de 101 ani”, a spus Grosu.
Cu un mesaj de felicitare a venit și președinta Maia Sandu.
„Gânduri bune și urări de întremare doamnei Valentina Rusu-Ciobanu, care împlinește azi 101 ani. Artista a traversat epocile cu multă seninătate și ne-a arătat cum poți trece cu limpezime prin vremuri tulburi. La mulți ani!”, a scris Sandu.
Valentina Rusu-Ciobanu este o artistă plastică basarabeană, a cărei creație se remarcă atât prin mijloacele expresive, considerate de critici neconvenționale, inovatoare, cât și printr-o profundă notă poetică. Conform aprecierii comentatoarei S. Boberanga, pictura Valentinei Rusu-Ciobanu este o simbioză de „realism poetic” și „spirit original”, iar după părerea criticului Vladimir Bulat, stilul pentru care a optat pictorița putea fi „citit”, în perioada regimului sovietic totalitar, ca o „subversiune sublimată”, risc pe care Valentina Rusu-Ciobanu și l-a asumat.

Maria Palade

https://shok.md/