(video/foto) Primul Lamborghini hibrid. Are patru motoare și 1.015 cai putere

 (video/foto) Primul Lamborghini hibrid. Are patru motoare și 1.015 cai putere

Designerul italian de mașini sport de lux Lamborghini a dezvăluit primul său model de supercar hibrid plung-in, Lamborghini Revuelto.

Lamborghini Revuelto este un hibrid plug-in și, deși are încă un motor V12 pe benzină, are și trei motoare electrice, iar cele două sisteme de propulsie însumează 1.015 cai putere, relatează CNN, citată de Spot Media.

https://twitter.com/Lamborghini/status/1641198551005798402?s=20

Mașina, al cărei preț nu a fost încă dezvăluit, va oferi senzații inedite de condus: hibridul plug-in promite senzații care variază între zgomot puternic și silențios.

La viteze mici, propulsia este complet electrică, iar în regim de condus agresiv folosește toată puterea motorului V12 și a motoarelor electrice.

Lamborghini Revuelto poate atinge o viteză maximă de 350 km/h, conform specificațiilor producătorului.

Compania italiană fondată în 1963 a acordat o atenție deosebită acestui proiect. Totul e nou și inovator la această mașină, inclusiv motorul cu ardere internă, dezvoltat special pentru Revuelto.

Revuelto are transmisia poziționată în spatele motorului pentru a face loc bateriilor. Acest aranjament neobișnuit a rezolvat o problemă importantă: a permis mașinii ca, în ciuda acumulatorilor grei, să păstreze o distribuție optimă a greutății. Astfel, 44% din greutatea mașinii este preluată de roțile din față, iar 56% revine celor din spate.

https://twitter.com/Motor_Magnet/status/1641029513420087297?s=20

Puterea motorului pe benzină, laolaltă cu cea furnizată de un motor electric, este transmisă doar la roțile din spate prin intermediul unei transmisii cu opt trepte. Alte două motoare electrice furnizează putere pentru roțile din față, oferind un sistem 4×4. Motoarele independente dedicate roților din față permit vectorizarea cuplului – furnizarea unei puteri diferite pentru fiecare roată pentru virarea optimă și tracțiune.

Acumulatorii amplasați pe Revuelto pot fi încărcați la priză și oferă experiența conducerii unei mașini electrice. Lamborghini nu a anunțat, însă, ce autonomie are mașina în modul de conducere electric.

Când bateriile nu mai au suficientă energie pentru modul electric 100%, mașina trece în regimul hibrid, alternând între propulsia electrică și cea pe benzină sau pe un mixt între acestea, în funcție de necesitate.

Bateriile se încarcă și prin frânare sau prin preluarea intermitentă de energie de la motorul pe benzină.

Pentru a reduce masa mașinii, caroseria este fabricată din fibre de carbon, iar unele elemente ale structurii din spate sunt din aliaje pe bază de aluminiu. Motorul V12 este, de asemenea, mai ușor – cu 17 kilograme – decât cel al modelului Aventador pe care îl înlocuiește Revuelto.

Lamborghini va prezenta un înlocuitor hibrid și pentru celălalt model mai ieftin, cu motor V10, Huracan. De asemenea, modelul SUV, Urus, va urma aceeași tendință, dar, spre deosebire de categoria supercar, nu va fi înlocuit cu un model complet nou.

Constructorul din Sant’Agata Bolognese încă nu a anunțat prețul de listă pentru Revuelto, însă este de așteptat ca modelele hibrid să coste semnificativ mai mult decât versiunile pe care le înlocuiesc, a spus CEO-ul companiei Stephan Winkelmann. Pentru comparație, prețurile de listă ale Lamborghini Aventador, ultimul model V12 al producătorului, s-au situat la aproximativ jumătate de milion de dolari.

Aura Mereuta

https://shok.md