(video/foto) „Sunt o marfă pentru ei”. S-a dus să lucreze într-o companie prestigioasă, dar a ajuns în sclavie: Istoria șocantă a unei actrițe din Kazahstan

 (video/foto) „Sunt o marfă pentru ei”. S-a dus să lucreze într-o companie prestigioasă, dar a ajuns în sclavie: Istoria șocantă a unei actrițe din Kazahstan

Lucru sub palmieri, companie de prestigiu, o țară nouă și cunoștințe – cu așa gânduri Anel Bermaganbetova s-a dus să-și încerce norocul în Thailanda, dar într-un final a ajus în sclavie. În urmă cu câteva zile, actrița din Kazahstan a publicat o serie de postări în care spunea că a fost înrobită la granița dintre Myanmar și Laos. Potrivit presei ruse, Ambasadele asiatice și Ministerul de Externe bat alarma, dar nici măcar guvernul local nu poate salva fata.

„Totul a început la Istanbul. Aveam nevoie urgent de un loc de muncă și am început activ căutările.  Am contactat-o ​​pe buna mea prietenă, care s-a angajat într-o companie chineză din Dubai, și am întrebat-o cum se descurcă. În același timp, am văzut și storiesurile ei despre asta, așa că, cu încredere, mi-am trimis CV-ul la filiala din Thailanda. Am fost acceptată și invitată în orașul Chiang Rai, ca manager de relație cu clienții.

O săptămână mai târziu, mi-au cumpărat bilete la Bangkok. Acolo m-au întâmpinat cu mașina reprezentanții companiei și m-au cazat într-un hotel bun. Impresiile au fost extrem de pozitive: oamenii m-au însoțit peste tot, m-am simțit ca un invitat VIP. Managerii mi-au scris: „Poți comanda ce vrei”.

Источник: личный архив Анель

Tânăra a petrecut o noapte la hotel, iar a doua zi a fost dusă la aeroport. De acolo a zburat la Chiang Rai. 

„Pe drum am avut suspiciuni cu privire la traseul nostru, dar, ținând cont de „întâlnirea călduroasă”, nu i-am acordat nicio importanță.

După ce am aterizat am fost dusă într-un sat îndepărtat, unde am ajuns la controlul pașapoartelor. Thailandezii și-au dat din cap unul altuia și mi-au pus o ștampilă. După care am urcat într-o barcă și am plutit zece minute.

Așa  am ajuns în Triunghiul de Aur. Este o zonă muntoasă la granițele Thailandei, Laos și Myanmar. Nu cu mult timp în urmă, aici se cultiva macul de opiu, iar marile sindicate chineze de droguri controlau aproape tot teritoriu.

La sosire, am fost dusă să donez sânge. Nu înțelegeam ce se întâmplă, îmi era teamă ca corpul meu sa fie dezmembrat pentru organe. După cum sa dovedit, acest lucru se practică aici. 

Apoi am fost cazată într-un cămin cu opt camere în condiții insalubritate”.

Mi-am dat seama rapid că am fost mințită. Pe viza mea, care este pentru o lună, era indicat că a fost o vizită unică. Când i-am rugat să mă lase să plec, mi-au spus că trebuie să lucrez un an, pentru că au plătit bani pentru mine. Aici sunt o marfă”.

Acum sunt într-o clădire, care e înconjurată de un gard înalt cu sârmă ghimpată, locul este controlat de paznici înarmați. De fapt, este o închisoare. Oamenii sunt ținuți aici de ani de zile, cei mai mulți dintre ei fiind restricționați să călătorească în străinătate. Cei care au reușit să scape au fost deja condamnați la moarte în China.

Nimeni nu vrea să se implice în Triunghiul de Aur, nici măcar poliția din Laos nu are voie să intre. Ieri, reprezentanții Ambasadei Rusiei au transmis informații oficiale Ministerului de Externe local și Ministerului Securității Publice. Datorită publicităției, au reușit să ajungă la ambasadele Vietnamului, Thailandei, Hanoi.  Toată lumea promite că mă va ajuta, dar să nu e așa ușor să mă scoată de aici”.

După publicarea materialului, Anel a spus că a fost presată de manage, i-a interzis să sune și a obligat-o să șteargă toate postările de pe Web. Potrivit acesteia, poliția locală era în preajmă, dar nu a reacționat în niciun fel.