(VIDEO/FOTO) Un nou Porsche cu şenile va merge să cucerească Antarctica, condus de o femeie, care a decis la 57 de ani să se facă pilot

 (VIDEO/FOTO) Un nou Porsche cu şenile va merge să cucerească Antarctica, condus de o femeie, care a decis la 57 de ani să se facă pilot

Dacă te gândeşti vreodată că e prea târziu să schimbi macazul vieţii şi să te faci altceva, poate să devii ce ai fi vrut dintotdeauna, exemplul acestei femei e unul care spulberă orice argument că nu se poate. Renee Brinkerhoff a decis la vârsta de 57 de ani că ea vrea să devină pilot de curse şi să facă lucruri incredibile, la care visa dintotdeauna, scrie SHOK.md cu referire la piataauto.md.

Aşa că a urmat un nou vis măreţ al său, care se apropie de apogeu acum. Visul era să meargă cu Porsche-ul său 356, fabricat tocmai în 1956, în câte o cursă pe fiecare continent al globului. Inclusiv Antarctica! A fondat echipa Valkyrie Racing pentru a-şi transpune în realitate această viziune. Paralel, a avut scopul de a aduna o sumă importantă de bani pentru binefacere, pentru ca viziunea sa să aducă beneficii şi pentru alţii.

Aşa că în 2016 a început cu o cursă în America de Nord, mergând tot în Mexic, în La Carrera Panamericana. A învins din nou la categoria sa.

În 2018 a mers în Australia sau Oceania cum e numită geografic, împreună cu insulelele din jur, participând la raliul Targa Tasmania. Şi acolo a avut un rezultat bun, luând locul 2 la categoria sa.

A urmat raliul Caminos del Inca al Americii de Sud în acelaşi an, prin Argentina, Bolivia, Peru, pe o distanţă de peste 8,000 km, la altitudini de până la 4,000 metri!

În 2019 Renee a participat la raliul Peking-Paris, unul din cele mai dificile din lume. Cursa a durat circa 14,500 km, timp de 36 de zile. Însă a bifat două continente dintr-o mişcare — Asia şi Europa.

La sfârşitul anului 2019, Renee s-a aventurat şi la un raliu de maşini clasice în Africa, având de înfruntat condiţiile excepţional de grele pentru Porsche-ul său 956, mai ales în Kenya, unde noroiul a făcut înaintarea foarte dificilă. Dar, deşi a fost tractată prin noroi, maşina a ajuns cu bine la finalul raliului.

Şi acum, după doi ani de pauză şi amânări, Renee e gata de provocarea supremă, ultimul continent rămas pe harta lumii — Antarctica. De această dată maşina a trebuit modificată, pentru a putea înainta în condiţiile cu totul speciale ale acelui continent glaciar. În loc de roţile spate, ea a primit şenile, iar în locul celor din faţă — un soi de plăci viratoare, care să asigure lunecare şi direcţionarea maşinii prin zăpezi.

Desigur, s-au făcut modificări vaste aproape la toate componentele maşinii, pentru a se asigura că ea va putea opera în condiţii de la minus 50, că va avea gardă la sol suficientă şi durabilitatea necesară unei asemenea provocări.

Maşina va fi transportată cu avionul lângă Union Glacier din Antarctica. Renee şi echipa sa se vor întâlni în Chile, la sfârşitul lunii noiembrie, după care vor merge şi ei spre Antarctica. La 5 decembrie ar trebui să înceapă cursa lor, pe o distanţă totală de 356 mile pe continentul polar. Ei se vor îndrepta 178 în interior spre Polul Sud, după care vor face cale întoarsă spre Union Glacier.

Maria Palade

https://shok.md/