(video) Gerard Pique și-a anunțat retragerea: Mesajul emoționant al fundașului spaniol

 (video) Gerard Pique și-a anunțat retragerea: Mesajul emoționant al fundașului spaniol

Fundașul spaniol Gerard Pique (35 de ani) a anunțat că se va retrage în această lună și a postat un mesaj pentru fanii Barcelonei. Gerard Pique a precizat că meciul FC Barcelona – Almeria va fi ultimul pentru el în fotbalul profesionist, pe Camp Nou, scrie digisport.ro.

Confruntarea dintre FC Barcelona și Almeria este programată sâmbătă, 5 noiembrie, în etapa a 13-a din La Liga.

Potrivit informațiilor Marca, este neclar dacă Gerard Pique se va retrage imediat după meciul Barcelona – Almeria sau dacă va fi în lot și pentru confruntarea Osasuna – Barcelona, din 8 noiembrie, ultimul meci al grupării “Blaugrana” înaintea pauzei pentru Cupa Mondială. Anunțul este surprinzător având în vedere că Pique fusese inclus de către selecționerul Spaniei, Luis Enrique, pe lista preliminară pentru Cupa Mondială Qatar 2022.

„Culers (n.r. – fanii Barcelonei), în ultimele săptămâni, luni, multă lume a vorbit despre mine. Până acum, n-am zis nimic. Dar acum vreau să vorbesc despre mine. La fel ca mulți dintre voi, sunt un fan al Barcelonei dintotdeauna. M-am născut într-o familie care a iubit fotbalul. Când eram mic, nu am vrut să devin fotbalist, dar voiam să joc pentru Barca.

În ultima vreme, m-am gândit foarte mult la acel copil, la ce ar fi gândit micul Gerard dacă i-ar fi spus cineva că toate visurile sale vor deveni realitate. Că va ajunge la prima echipă a Barcelonei, că va câștiga toate trofeele posibile. Că va fi campion european și mondial. Că va juca alături de unii dintre cei mai buni fotbaliști din istorie, că va fi unul dintre căpitanii echipei.

Au trecut 25 de ani de când joc pentru Barca. Am plecat și am revenit. Fotbalul mi-a dat totul. Barca mi-a dat totul. Voi, fanii, mi-ați dat totul. Acum, că toate visurile acelui copil s-au îndeplinit, vreau să vă spun că am decis să-mi închei această călătorie. Am spus mereu că nu va fi o altă echipă după Barca. Și așa va fi.

Sâmbătă va fi ultimul meu al meu pe Camp Nou. Voi rămâne un fan, voi susține echipa, le voi transmite copiilor mei dragostea pentru Barca.

Mă cunoașteți, mai devreme sau mai târziu, mă voi întoarce. Ne vedem pe Camp Nou! Trăiasca Barca! Mereu”, a spus Gerard Pique, într-un clip video postat pe rețelele sociale.

Gerard Pique, fotbalist format la academia Barcelonei, a mai jucat pentru două echipe: Manchester United (2004-2006, 2007-2008) și Real Zaragoza (2006-2007). În vara anului 2008 a revenit la FC Barcelona, care a plătit 5 milioane de euro către Manchester United.

Aura Mereuta

https://shok.md