VIDEO Jaf bizar comis în plină zi, cu barosul, la o expoziție de artă din Olanda

 VIDEO Jaf bizar comis în plină zi, cu barosul, la o expoziție de artă din Olanda

Două persoane au fost arestate după ce o bandă de hoți a spart mai mule vitrine de sticlă la un târg european de artă plastică din orașul olandez Maastricht, relatează SHOK.md, cu referire la presa străină.

Unul dintre bărbați a fost filmat spărgând vitrinele cu un baros, în timp ce complicii săi îi țineau pe vizitatori la distanțăÎn imaginile postate pe rețelele sociale se vede și un vizitator care ia o vază mare, într-o aparentă încercare de a-i opri pe hoți, apoi o pune rapid înapoi.

Doi suspecți au fost arestați la scurt timp după incident.

Deși la majoritatea standurilor din acea secțiune a expoziției de la Maastricht era expusă artă plastică, existau și vitrine cu bijuterii, inclusiv diamante.

Unul din membrii bandei părea să aibă în mână o de foc, în timp ce altul spărgea vitrinele și părea să ia obiecte și să le pună într-o pungă. Fețele celor patru membri ai bandei erau descoperite, deși toți purtau șepci și sacouri.

Jos Stassen, un vizitator al expoziției, a declarat pentru postul public olandez NOS că i s-a părut uimitor faptul că banda de hoți reușit să intre cu barosul și arma de foc la expoziție.

„Vitrina spartă este departe de intrare și exista securitate, inclusiv la ieșirile de urgență”, a spus el.

Organizatorii târgului au spus că echipele de securitate au intervenit rapid pentru a-l dezarma pe unul dintre atacatori și că poliția a ajuns la fața locului în câteva minute.

Nimeni nu a fost rănit în timpul incidentului. Au fost respectate procedurile stricte de siguranță ale târgului și toți vizitatorii au fost evacuați cu succes, au spus organizatorii.

Televiziunea locală a declarat că vitrinele aparținând unui bijutier din Londra au fost scoase de la expoziție după atac, dar compania nu a comentat incidentul.
Nu este prima dată când târgul de artă Tefaf 
din Maastricht este vizat de hoți. În 2010, un inel de platină cu safir roz, deținut de un alt bijutier din Londra, a fost furat.

Citește și