(video) Mama băiețelului de 10 ani, ucis lângă Aeroport, în lacrimi după decizia instanței: Micuțul meu zace sub pământ, la 2 metri, dar ucigașul va fi la libertate

 (video) Mama băiețelului de 10 ani, ucis lângă Aeroport, în lacrimi după decizia instanței: Micuțul meu zace sub pământ, la 2 metri, dar ucigașul va fi la libertate

Mama băiețelului de 10 ani, ucis de un șofer pe zebră, lângă Aeroport va ataca decizia în instanța ierarhic superioară. „Oameni buni, sunteți sigur cu copilul vostru nu se poate întâmpla așa ceva. Peste 4 ani lui îi va fi dat permisul. El nu este pedepsit. El pentru asta nu a fost pedepsit!”, a spus mama băiatului decedat, după decizia instanței, scrie UNIMEDIA.info.md.

„Micuțul meu zace sub pământ, la 2 metri, dar această persoană, ucigașul copilului meu, va fi la libertate, va continua să se distreze, să se bucure de viață, să se odihnească, dar familia noastră va continua să sufere.

În ajun de Paște, fără scrupule, fără să-și recunoască vina, el se bucura de viață, dansa, bea, se distra, dar voi, oameni buni, sunteți sigur cu copilul vostru nu se poate întâmpla așa ceva. Peste 4 ani lui îi va fi dat permisul. El nu este pedepsit. El pentru asta nu a fost pedepsit!”, a spus Natalia Lazarciuc, mama băiatului decedat în accident, transmite orizont.tv.

Șoferul de 23 de ani, care a lovit mortal un băiat de zece ani în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni pe bulevardul Dacia, a fost condamnat la 3 ani de închisoare, dintre care doar 1 an și 6 luni acesta va sta după gratii. Sentința a fost pronunțată astăzi, 25 mai 2023, de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Șoferul, care a lovit mortal băiatul de 10 ani, pe o trecere de pietoni la Botanica, și-a recunoscut vina. Potrivit procuraturii, acesta riscă până la patru ani și opt luni de închisoare. Ședința care urma să aibă loc pe 26 aprlie a fost amânată, iar următoarea va avea loc pe 25 mai, la ora 08:45.

Învinuitul a fost cercetat în libertate. Despre aceasta a scris mama băiețelului, pe rețele. „Sunt patru luni de când Danecika nu mai este printre noi”, se arată în mesajul plin de durere al mamei copilului.

Mama băiatului a cerut, prin intermediul unui apel video, să se facă dreptate, iar șoferul să fie pedepsit.

Copilul de 10 ani a decedat în urma unui grav accident rutier, produs în seara de 23 decembrie, pe bulevardul Dacia din sectorul Botanica al capitalei.

Aura Mereuta

https://shok.md