(VIDEO) Moldovean stabilit în Irlanda a cucerit internauții cu o piesă dedicată Moldovei

 (VIDEO) Moldovean stabilit în Irlanda a cucerit internauții cu o piesă dedicată Moldovei

Un video, în care apare un conațional de-al nostru, stabilit în Dublin, Irlanda, a devenit viral pe Facebook, obținând mii de like-uri, scrie SHOK.md cu referire la jurnalemigrant.

Tânărul se numește Gheorghe Gavrilița, are 26 de ani și muncește în domeniul construcțiilor. În timpul pauzelor, el cântă la chitară. Recent, a interpretat o piesă prin care și-a exprimat dorința de a reveni definitiv în țară. Un coleg de-al lui a filmat totul și a publicat pe Facebook, iar piesa compusă și interpretată de Gheorghe Gavrilița a ajuns la inimile a mii de oameni.  El este născut în Republica Moldova, Mileștii Mici. A studiat muzica la Școala de Arte și a absolvit Colegiul de medicină.

„Deoarece în țară salariile sunt foarte mici, am decis să plec peste hotare, pentru un viitor mai bun. Eu deja trăiesc în Irlanda de 3 ani”, spune tânărul. 

În perioada pandemică, atunci când era mai puțin de muncă el stătea mult timp acasă. Atunci Gheorghe a decis să învețe să cânte la chitară. „Timp de o lună, câte 5-6 ore pe zi, eu învățam să cânt la chitară. Astfel, într-un bun sfârșit, într-o perioadă relativ scurtă, eu am învățat să cânt la acest instrument”, a mai menționat tânărul.

Odată colegii l-au rugat să ia chitara la locul de muncă și în timpul pauzei de masa, el a cântat.

„Această piesă le-a atins inimile. De asemenea, și a oamenilor care au privit acel video, îndeosebi cei din Diasporă, care duc dorul casei, familiei și a patriei”, a adăugat Gheorghe.

Maria Palade

https://shok.md/