(VIDEO) NASA: O navă spaţială a pătruns în atmosfera Soarelui

 (VIDEO) NASA: O navă spaţială a pătruns în atmosfera Soarelui

Sonda solară Parker a devenit prima navă spaţială care a pătruns în atmosfera solară, a anunţat NASA. Sonda a zburat prin coroana solară şi a preluat probe de particule şi câmpuri magnetice, a informat marți NASA, care a vorbit despre „un salt gigantic pentru ştiinţa despre Soare”, scrie la  SHOK.md c referire la digi24.

„Atingerea Soarelui’ de către sonda solară Parker este un moment magnific pentru ştiinţă şi o performanţă cu adevărat remarcabilă. Această piatră de hotar ne oferă nu doar perspective mai profunde asupra evoluţiei Soarelui nostru şi a impactului său asupra sistemului nostru solar, dar tot ceea ce aflăm despre propria noastră stea ne învaţă şi mai multe despre stelele din restul universului”, a declarat Thomas Zurbuchen din cadrul Directoratului pentru misiuni ştiinţifice al NASA.

Agenţia spaţială americană a precizat că Parker a găsit condiţiile magnetice şi de particule potrivite pentru a pătrunde în atmosfera solară la 18,8 raze solare (aproximativ 13 milioane de kilometri) deasupra suprafeţei solare în timpul celui de-al optulea zbor pe 28 aprilie, această trecerea durând câteva ore.

„Eram convinşi că, mai devreme sau mai târziu, vom intersecta coroana pentru cel puţin o perioadă scurtă de timp. Dar este foarte interesant că am făcut-o”, a spus Justin Kasper, autorul principal al unei noi lucrări despre această realizare importantă, publicată în Physical Review Letters.

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și